HİZBULLAH'TAN İŞGALCİ İSRAİL'E SERT UYARI

Hizbullah'ın Yürütme Konseyi başkan yardımcısı, Lübnan’a karşı artan saldırganlığın, İsrail işgal rejimini uçurumun eşiğine iteceğini söyledi. 

Görüntülenme: 302 Tarih: 30 Ocak 2024 18:40
HİZBULLAH'TAN İŞGALCİ İSRAİL'E SERT UYARI

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah’ın üst düzey bir yetkilisi, işgal altındaki kuzey Filistin’de hareketliliğini artıran İsrail ordusu ve rejimine sert uyarılarda bulundu.

Bir anma etkinliğinde açıklamalarda bulunan Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, “Gazze ve Lübnan'daki düşmanın, içinde bulunduğu kötü durumdan kurtulmaya yönelik tüm girişimleri başarısız olacaktır. İstediklerini alamayacak ve hedeflerine ulaşamayacaklar. Onlar için tek seçenek, saldırganlığı durdurmak ve direnişin koşullarını kabul etmektir.” dedi.

İsrail’i, Güney Lübnan’a yönelik saldırılarda herhangi bir tırmanışa karşı uyaran Damuş, böyle bir durumda, Direniş’in kararlı bir yanıt vereceğini ve saldırıların kapsamını genişleteceğini vurguladı.

İsrail’in meşakkatsiz bir şekilde Lübnan'a yönelik saldırganlığını artıramayacağını sözlerine ekleyen Hizbullah yetkilisi, “düşmanın uçuruma sürükleneceğini” belirtti.

Konuşmasının devamında İsrail işgalini uyarmaya devam eden Damuş, Direnişin, ulusal çıkarlar için savaşa sürüklenmekten kaçındığını, fakat mecbur bırakılması halinde, en geniş ölçüde tam hazırlık, cesaret, güç ve kararlılıkla harekete geçeceğinin altını çizdi.

Şeyh Damuş ayrıca, savaşın sınırlı olması nedeniyle Direniş’in operasyonlarda, yeteneklerinin ve kaynaklarının yalnızca bir kısmını kullandığına dikkat çekti.

“Eğer İsrail işgal rejimi, Lübnan'a karşı geniş çaplı bir savaş planlıyorsa, Direniş buna göre yeteneklerini sınırların ötesine genişletecektir.” diyen Hizbullah yetkilisi, “Direniş’in füzelerinin, karada ve denizdeki tüm Siyonist hedef ve noktalara ulaştığını” vurguladı.

Şeyh Damuş sözlerinin devamında, “Direniş, Siyonist rejimin yeni bir denklem dayatmasına izin vermeyecek” dedi.  

Şeyh Da’muş açıklamasının sonunda, Gazze’ye yönelik saldırılar devam ettiği sürece, güney cephesinin açık kalacağını belirtti.

YDH

Yorumlar