EMİR ABDULLAHİYAN: NETANYAHU SİYASİ HAYATINI SAVAŞ YOLUYLA SÜRDÜRMENİN PEŞİNDE

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Güvenlik Konseyi toplantısında İsrail rejiminin ayakta kalmasının bölgesel krizlere bağlı olduğunu belirterek “Netanyahu siyasi hayatını savaş yoluyla sürdürmenin peşinde” dedi. 

Görüntülenme: 183 Tarih: 24 Ocak 2024 18:47
EMİR ABDULLAHİYAN: NETANYAHU SİYASİ HAYATINI SAVAŞ YOLUYLA SÜRDÜRMENİN PEŞİNDE

IRNA'nın haberine göre Hüseyin Emir Abdullahiyan yerel saatle Salı gecesi Güvenlik Konseyi toplantısında, bu toplantıya katılan ülkelerin dışişleri bakanları arasında Filistin başta olmak üzere Batı Asya'daki durumu gözden geçirerek, “Siyonist rejim, yalan ve yanlış bilgiler kullanarak, uluslararası dikkatleri Amerika’nın desteğiyle Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da işlenen soykırım ve katliamlardan uzaklaştırmaya çalışıyor.”dedi.
Emir Abdullahiyan sözlerini şöyle sürdürdü: İşgal altındaki Filistin'de işlenen suçların tamamından İsrail rejimi sorumludur ve savaş suçları ve soykırım, Birleşmiş Milletler ve diğer insan hakları kuruluşları tarafından geniş çapta belgelenmiş ve bunu modern tarihin en çok kaydedilen soykırımı olarak tanıtıyor.”
Amerika, başkalarını itidala çağırmak yerine İsrail rejimini savaşı durdurmaya zorlaması gerektiğini ve Siyonist rejimin kendisini doğrudan çatışmaya sürüklemek için kurduğu tuzaktan kurtulmaya çalışması gerektiğini ifade eden Emir Abdullahiyan “Başta kadın ve çocuklar olmak üzere masum sivillerin öldürülmesi derhal durdurulmalıdır. Savaş çözüm değil; Gazze'de şiddete başvurarak, soykırım yaparak güvenlik sağlanamaz.” vurgusunda bulundu.
Emir Abdullahiyan sözlerini şöyle noktaladı: Filistin sorununun kalıcı çözümü ancak tüm Filistinlilerin katılımıyla referandum yapılmasıyla mümkündür.

parstoday

Yorumlar