PAKİSTAN-İRAN GERİLİMİ SONA ERDİ

Pakistan Ulusal Güvenlik Komitesi'nin bugünkü toplantısının ardından yapılan açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti ile tam diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması kararı aldığı duyuruldu. 

Görüntülenme: 174 Tarih: 20 Ocak 2024 17:58
PAKİSTAN-İRAN GERİLİMİ SONA ERDİ

Pakistan Ulusal Güvenlik Komitesi'nin bugünkü olağanüstü toplantısının, geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar başkanlığında İslamabad'da düzenlendiği bildirildi.

Toplantıda alınan karara göre, Pakistan’ın İran'la diplomatik ilişkilerini tam düzeyde yeniden başlatacağı ve yakında İran ve Pakistan'ın büyükelçileri ilgili başkentlere geri gönderileceği açıklandı.

Bu arada Pakistan Dışişleri Bakanlığı da İran ve Pakistan dışişleri bakanlarının bugün bir telefon görüşmesi yaptıklarını ve görüşmede, iki ülkenin büyükelçilerinin başkentlere dönüşünü görüştüğünü duyurdu.

Söz konusu görüşmede, Jalil Abbas Jilani ve Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın terörle mücadele ve diğer ortak çalışma alanları konusunda işbirliği düzeyinin ve koordinasyonun güçlendirilmesine vurgu yaptıkları bildirildi.

İran ve Pakistan dışişleri bakanlarının da gerilimin azaltılması konusunda mutabakata vardıkları aktarıldı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Jalil Abbas Cilani'nin iki ülkenin karşılıklı olarak birbirinin toprak bütünlüğüne ve egemenliğe saygı temelli bir iletişim kurması gerektiğini vurguladığı belirtildi.

Ayrıca, Pakistan ile İran arasındaki yakın ve kardeşlik üzerine kurulu ilişkilere vurgu yapan Pakistan Dışişleri bakanının, İslamabad'ın, güven ve karşılıklı işbirliği ruhuna dayalı olarak Tahran'la işbirliği yapma arzusunu dile getirdiği açıklandı.

YDH

Yorumlar