ANKARA'DA ON BİNLER GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ (VİDEO)

Ankara'da "Gazze için vicdan buluşması" sloganıyla Büyük Gazze Yürüyüş/Mitingine on binlerce Kudüs sevdalısı toplanıp yürüyüş yaptı. 

Görüntülenme: 417 Tarih: 24 Aralık 2023 00:34
ANKARA'DA ON BİNLER GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ (VİDEO)

Filistin'in Gazze şehrinde yaklaşık 3 aydır okullar, hastaneler, camiler, kiliseler, evler işgalci siyonistler tarafından bombalanıyor. Çocuk, kadın, yaşlılardan oluşan 20 binden fazla Gazzeli Müslüman şehid edilirken binlercesi halen enkaz altında.

Tüm toplum kesimlerinin katılımıyla Filistin'de yaşanan işgalci siyonist zulmüne karşı ortak tepki göstermek amacıyla Gazze için vicdan buluşmasında, on binlerce vicdan sahibi Ankaralı bir araya geldi.

Saat 13.00'da AKM Metronda toplanan 7'den 70'e tüm vicdan sahipleri, Anadolu (Tandoğan) Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası program, miting ile devam etti.

Yürüyüş ve mitinge Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, birçok milletvekili, siyasi ile STK temsilcileri, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, sporcular, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve on binlerce Kudüs sevdalısı Ankaralı katıldı. 

Gazze için vicdan buluşması mitingi, Muhammed Mansur Sağır Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası Muhammed Sena Yelkovan tarafından program takvimi okundu. Mehmet Zeyd Yıldız tarafından hoş geldiniz konuşması yapıldı.

Abdullah Beyhan, Fatma Nur Çelebi, Yücel Arzen ve Murat Kekili tarafından Filistin konulu ezgi, marş, şiir ve şarkılar seslendirildi. Gazeteci Kemal Öztürk, Oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, Aktivist Yalçın Kantoğlu ve Sporcu Necmettin Erbakan Akyüz tarafından konuşmalar yapıldı.

Yürüyüş ve miting tertip komitesi tarafından hazırlanan manifesto metni, Ankara Sivil Toplum Platformu adına Metin Mahitapoğlu, okudu.

"Gazze’de 78 günde 20 bin 57 kişi terörist israil tarafından vahşice katledildi"

Tertip komitesi tarafından hazırlanan manifesto metni şu şekilde:

"Medeniyetlerin beşiği Anadolu’dan, Türkiye’nin Başkenti Ankara’dan, Bütün farklıklarını, mensubiyetlerini, unvanlarını bir tarafa bırakarak, Vicdan ve merhamet ortak paydasında, Yaşanan vahşete karşı tepkisini, isyanını ve kararlılığını ifade etmek için bir araya gelen değerli Filistin dostları! Gazze’de 78 gündür hastaneler bombalanıyor. Okullar bombalanıyor. Camiler, Kiliseler, Evler bombalanıyor. Pazar yerleri, Su depoları, Fırınlar ve aşevleri bombalanıyor. Mülteci kamları bombalanıyor. Gazze’de 78 gündür kadınlar katlediliyor. Bebekler, Çocuklar Yaşlılar katlediliyor. Sağlıkçılar, Yardım görevlileri, Gazeteciler katlediliyor. Gazze’de 78 günde 20 bin 57 kişi terörist israil tarafından vahşice katledildi. Binlerce Gazzeli hala enkaz altında.

"Batı medeniyetinin gerçek yüzü  vicdan sahibi herkes tarafından görüldü"

ABD başta olmak üzere birçok batılı ülke, Filistin’de israil tarafından yapılan soykırıma seyirci kalmakla yetinmeyip bu katliama ortak oldu. Filistin söz konusu olduğunda onlarca yıldır ürettiği insani ve hukuki birikimini göz ardı eden Batı, barbar ve sömürgeci yüzüne yenildi. Batının çifte standartlı bu yüzü, Batı uygarlığının insanlığa sunacağı hiçbir şeyinin kalmadığını, yeryüzüne kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğini bir kez daha gösterdi. Batı medeniyetinin kendi kabul ve tanımına uymayan insanları yok sayan, dışlayan, küçümseyen, zihniyeti; kendi toplumlarında da vicdan sahibi herkes tarafından görüldü. Bugün dünyayı sömürü alanı, insanları ise köle kabul eden bu anlayıştan herkes endişeli. Amerika ve işbirlikçilerinin sosyal ve siyasal mühendislikleriyle yaşanan iç savaşlar ve derinleşen insani krizler neticesinde dünyada 60’ı aşkın ülke savaş ve çatışma alanına çevrildi.

"Gazze’de yaşanan vahşet perdelenmeye çalışılsa da bu başarılamadı"

Bu savaşlarda katledilen her 4 kişiden 3'ü sivil. Son 20 yıl içerisinde Irak’ta 1,5 milyon, Suriye’de 1 milyon, Afganistan’da 300 bin, Libya`da 50 binden fazla sivil öldü. Emperyalist Batı’nın dünyayı kaosa sürükleyen ve tamamına yakını halkı Müslüman olan ülkelerde yaşanan savaşlara karşı İslam İşbirliği Teşkilatı gibi kuruluşlar da caydırıcı hiçbir irade ortaya koyamıyor. Gazze’de yaşanan vahşetin üstü küresel medya ağı tarafından perdelenmeye çalışılsa da bu başarılamadı. Yöneticilerinin aksine dünyanın birçok coğrafyasında vicdan sahibi insanlar meydanlara döküldü.

"Soykırımı durdurmak için omuz omuza hep birlikte mücadele edeceğiz"

Din, dil, ırk, siyasi görüş farkı gözetmeksizin herkes siyonizmin insanlık için ne denli tehlikeli bir ideoloji, israilin ne kadar vahşi, Amerika’nın ne kadar çıkarcı, ikiyüzlü ve sahtekâr olduğunu haykırdı. Gazze bugün tüm insanlık için bir imtihan yeridir. Biz bu meydanda toplanan vicdan sahipleri olarak, cesur olacağız, dik duracağız. Soykırımı durdurmak için omuz omuza hep birlikte mücadele edeceğiz.

"Dünya halklarına sesleniyoruz"

Şimdi buradan; Dünya halklarına sesleniyoruz: Filistin’de yaşanan soykırım bir kez daha gösterdi ki işgalci siyonistler; ülkelerin yöneticilerini kendi kontrollerine alarak halklarından kopuk, insani değerlerden nasipsiz devletler hedefliyor. Her bir devlet, halkları tarafından korunması gereken bir mevzidir. Başlattığınız bu küresel bilinci hep canlı tutun. Siyonist yöneticiler, enselerinde bu vicdani bilinci ve öfkemizi hissetsinler. Devlet başkanlarına ve uluslararası örgütlere sesleniyoruz: Ahlaktan, vicdan ve değerlerden nasipsiz bir avuç sapkının tüm insanlığı sömürdüğü, dünyayı adeta üçüncü dünya savaşına sürüklediği gerçeğini görün. Dökülen kanlara engel olmazsanız, o kanlar bir gün mutlaka sizin kapınıza kadar gelecektir.

"Bütün dünya toplumlarına sesleniyoruz"

Bu terör örgütünü destekleyen firmaları boykot edin. Onların ürünlerini almayın. Harcadığınız her kuruşun kime gittiğini hesap edin. Gazzeli çocukların minik yüreklerine sıkılmış kurşunların, tepelerine inmiş bombaların finansörü olmayın. Ekonomik boykotu olabildiğince yaygınlaştırın.

"Müslüman ülkelerin yöneticilerine sesleniyoruz"

Dünyayı kasıp kavuran bu zulüm düzeninin son bulması ancak adaletlin hâkim olduğu yeni bir dünya düzeniyle mümkündür. Batı uygarlığının, insanlığa kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediği gerçeğini bütün dünya gördü. Siz de görün. Siyonist israil bütün insani değerleri, uluslararası hukuku yok sayıp soykırım yaparken hiçbir şey olmamış gibi siyasi, diplomatik ve ticari ilişkileri sürdürmeyin ve derhal kesin. Gazze’ye yönelik abluka ve ambargoyu kaldırmak üzere fiili durum oluşturun. İnsani yardımları ulaştırmak için Refah kapısını açmak amacıyla tüm gücünüzü kullanın.

"Tavrını net bir şekilde Filistin’den yana koyan yöneticilerimize sesleniyoruz"

Şimdi, ilk günden itibaren tavrını net bir şekilde Filistin’den yana koyan yöneticilerimize sesleniyoruz:

Soykırımdan sorumlu olan İsrailli yetkililer aleyhine uluslararası ceza mahkemesinde dava açılmasını ve Türkiye mahkemelerinde de yargılanmalarını sağlayın. israil ordusunda savaşan T.C. vatandaşlarını tespit edilerek vatandaşlıktan çıkarın. Türkiye'de bulunan bütün yabancı üsleri kapatın.

"İş, sanat ve spor çevrelerine sesleniyoruz"

Bütün dünya Filistin’de yaşanan vahşete karşı vicdanının sesiyle harekete geçmişken siz de duyarsız kalmayın. Tüm hayran kitlelerinizi bu acımasız sömürü düzenine karşı harekete geçirin. İçimizdeki bir avuç ahlaksız kitlenin mahalle baskısına izin vermeyin. Vicdanınızın sesine kulak verin.

Katil Amerika ve onun şımarık çocuğu siyonist israile sesleniyoruz"

Son olarak katil Amerika ve onun şımarık çocuğu Siyonist İsrail’e sesleniyoruz: Zulmünüz, adım adım sonunuzu getiriyor. Sonunuz, enkazların altından kurtulan bebeklerin elinden olacak. Bundan kaçamayacaksınız. Askerlerinizle, donanmanızla, üslerinizle, diplomatlarınızla, firmalarınızla coğrafyamızdan defolun, gidin.

"Kahrolsun küresel emperyalizm! Yaşasın zulme karşı direnişimiz!"

Vicdan sahibi değerli Ankaralılar tüm dünyayı kuşatan organize kötülükten kurtulmadan, esaretten kurtulamayacağımızı bizlere hatırlatan Gazze’yi selamlıyor, Filistin’in haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Kahrolsun küresel emperyalizm! Yaşasın zulme karşı direnişimiz!"

Program, Dyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen'in yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Yorumlar