GOLANİ TUGAYI GAZZE'DEN ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI

Filistinli direniş gruplarının indirdiği darbeler sonucu ağır kayıplar veren Siyonist Golani Tugayı Gazze Şeridi'nden çekilmek zorunda kaldı. 

Görüntülenme: 197 Tarih: 23 Aralık 2023 17:54
GOLANİ TUGAYI GAZZE'DEN ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI

Siyonist İsrail’in Kanal 13 televizyonu, Golani Tugayı'nın güçlerini yeniden düzenlemek amacıyla Gazze Şeridi'nden geri çekildiğini duyurdu.

Gazze'nin kuzey ve güneyinde faaliyet gösteren Paraşütçü Tugayı'ndan bazı taburların da Gazze'den çekildiği aktarıldı.

Golani Tugayı’nın iki ayı aşkın süredir devam çatışmalarda özellikle Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiyye mahallesinde ağır kayıplar vermesi nedeniyle Gazze Şeridi'nden çekilme kararı aldığı belirtiliyor.

Siyonist medya grupları Golani Tugayı’nın yaşanan çatışmalarda ağır kayıplar vermesi nedeniyle Gazze Şeridi'nden çekilme kararı aldığını doğruladı.

Siyonist askeri makamlar abluka altındaki Gazze’ye yönelik devam eden yoğun saldırılarda ordusunun en önemli askeri birliklerinden olan Golani Tugayı’na bel bağlamıştı.

Öte yandan Gazze'nin kuzey ve güneyinde faaliyet gösteren Paraşütçü Tugayı'ndan bazı taburların da Gazze'den çekildiği aktarıldı.

Siyonist İsrail medyası, Gazze'deki çatışmalarda son olarak 2 askerinin daha öldüğünü, 3 askerinin de ağır yaralandığını duyurdu.

İsrail rejiminin açıklamasına göre 7 Ekim'den bu yana öldürülen toplam asker sayısı, 139'u Gazze'deki çatışmalarda olmak üzere 471'e yükseldi.

Siyonist işgal rejimi, bünyesindeki paralı askerler ve ordunun moralinin bozulmaması gibi birçok nedenden dolayı kayıp asker sayısı konusunda gerçekleri gizliyor.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi günü, Gazze'den Aksa Tufanı operasyonunu başlatmış, işgalcilere ağır kayıplar vermiş ve birçok işgal askerini de esir almıştı.

İşgal ordusu da ayını tarihte onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını bildirmişti.

İşgalci rejim, kadın ve çocuk demeden katliamlarına devam ediyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın son açıklamasına göre, Siyonist İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda şehit sayısı 20 bin 57’ye yükseldi, 53 bin 320 kişi yaralandı.

tesnim

Yorumlar