GAZZE'DE SİYONİST SOYKIRIM 76. GÜNÜNDE

Siyonist vahşetin Gazze'de sürdürdüğü soykırım bugün (21 Aralık Perşembe) 76'ncı gününde. Bölgeye hem havadan savaş uçaklarıyla hem de karadan toplarla saldırılar devam ediyor. 

Görüntülenme: 219 Tarih: 21 Aralık 2023 22:20
GAZZE'DE SİYONİST SOYKIRIM 76. GÜNÜNDE

Saldırılarda yine korkunç katliamlar gerçekleştiriliyor. Katliamların tamamında sivil savunmasız insanların sığındığı meskun binalar hedef alınıyor. Bölge ahalisinin %90'ı işgalci vahşetten kaçarak belli merkezlere, okullara, hastanelere ve sosyal tesislere sığınmış durumda. Ancak buralar da siyonist vahşet karşısında güven altında değil. Siyonist katiller insanları toplu halde katledebilmek için buraları özellikle hedef alıyor. 

İşgal uçaklarının Gazze'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus'un doğusundaki Ez-Zenne ve Yeni Abesan mıntıkalarına saldırılar düzenlediği haber verildi. Ayrıca işgal uçakları Han Yunus'un doğusundaki Maan bölgesine muhtelif saldırılar düzenledi. 

İşgal uçakları bugün sabahın erken saatlerinde Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine uçaklarla yoğun saldırılar gerçekleştirdiler. Bu arada Cibaliya Kampı'nın doğusunda ve Tellu'z-Za'ter mıntıkasında işgal güçleriyle direniş güçleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

Gazze'nin kuzeyinde faaliyet yürüten gazeteci Enes Eş-Şerif dün gecenin Cibaliya bölgesi açısından en zorlu gece olduğunu, işgal güçlerinin hem Cibaliya beldesine hem de kampına havadan uçaklarla karadan da toplarla yoğun saldırılar düzenlediklerini, işgal güçlerinin kesintisiz bir şekilde ateş etmek suretiyle bölgede hareketi tümüyle engellediklerini dile getirdi. 

Eş-Şerif işgal güçlerinin birçok yerde evleri ve caddeleri yıktıklarını şehitler ve yaralılar olduğunu, bu arada işgalcilerin sızmaya çalıştığı birçok noktada direnişçilerle aralarında şiddetli çatışmalar vuku bulduğunu ifade etti. 

İşgal güçlerinin Cibaliya'da içinde ilk yardım görevlilerinin ve yaralıların bulunduğu Kızılay binasını iki günden beri kuşatma altında tuttukları belirtildi.

Bu arada hastane kaynakları Han Yunus'ta son 24 saat içinde gerçekleştirilen saldırılarda sağlık kurumlarına 55 şehit cenazesinin ulaştırıldığı haberleri verdi. 

İşgal rejimi Gazze'nin dünyayla irtibatını kesmek amacıyla bölgenin internet ve telefon bağlantılarını iki günden beri sürekli kesmeye devam ediyor. 

BM İnsan Hakları Komiserliği Gazze'nin Er-Rimal Mahallesi'nde 11 kişinin esir alınma esnasında herhangi bir sebep yokken kasıtlı saldırı düzenlenmesi suretiyle öldürüldüğüne dair bilgiler aldıklarını açıklayarak işgal hükümetinden bu olayı soruşturma işlemini başlatmasını istedi. 

Bu arada siyonist işgal güçlerinin karada muhtelif noktalardan sızma girişimlerinden dolayı direniş güçleriyle aralarında çatışmalar devam ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar