HAMAS'IN 36. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Kuruluşunun 36'ncı yıl dönümü münasebetiyle bugün (14 Aralık Perşembe) bir açıklama yayınlayan İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyonist düşmanın Gazze'deki ve Batı Şeria'daki Filistin halkına yönelik saldırı politikalarının önüne geçmek için mümkün olan bütün yollardan yararlanacağını dile getirdi.  

Görüntülenme: 192 Tarih: 14 Aralık 2023 05:32
HAMAS'IN 36. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Hamas açıklamasında, işgal zindanlarındaki esirlerin tümünün özgürlüklerine kavuşturulması için mücadelesini sürdürmekte kararlı olduğunu, Filistin halkının gasp edilmiş haklarının geri alınması ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması için mücadele etmeye devam edeceğini dile getirdi. 

Hamas 36'ncı kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi: "Büyük Filistin halkına onun fedakarlıklarına, acılarına ve ümitlerine vefa göstereceğimiz konusunda söz verdik. Onu, vatanımızı ve mukaddesatımızı savunma konusundaki görevimizi yerine getirme konusunda ihmalkar davranmayacağız."

Hamas açıklamasında Aksa Tufanı'nın özgürlük yolunda yeni bir sürecin başlangıç noktasını oluşturduğuna dikkat çekerek, hareketin askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın Filistin halkının bütün haklarının geri alınması için kararlılıkla mücadele edeceğini dile getirdi.

Hamas, bu mücadelede kendilerine destek veren, işgal zulmüne karşı meydanlara çıkan bütün Arap ve İslam toplumlarını ve dünyanın tüm özgür insanlarını selamladıklarını belirtirken işgal zulmünün durdurulması ve Filistin halkına destek için etkinliklerin artırılması gerektiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar