KORSAN İSRAİL GAZZE'DE TÜNELLERE SU POMPALAMAYI DÜŞÜNÜYOR

İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze Şeridi'ndeki yer altı tünellerine su pompalanması planından memnun 

Görüntülenme: 572 Tarih: 06 Aralık 2023 13:23
KORSAN İSRAİL GAZZE'DE TÜNELLERE SU POMPALAMAYI DÜŞÜNÜYOR

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi yaptığı açıklamada, Akdeniz'den Gazze Şeridi'ndeki yer altı tünellerine su pompalanması planını memnuniyetle karşıladı.

Bu bağlamda, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde birçok yer altı tünelini keşfettiğini bildiren Herzi Halevi şunları söyledi:  “Yer altı tünelleriyle mücadelede avantajımızı artıracak her türlü yolu ciddi bir şekilde düşünüyoruz. Bu yollardan biri de tünelleri yıkmak.”

Halevi, önceki açıklamalarında da İsrail ordusunun son ateşkes sonrasındaki operasyonlarının amacının Gazze Şeridi'ndeki Hamas lideri Yahya el-Sinvar'a ulaşmak ve İsrailli esirleri kurtarmak olduğunu belirtmişti.

Geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal, İsrail’in Gazze tünellerini deniz suyuyla doldurma planını ABD ile paylaştığını iddia etmişti.

İsrail medyası da İsrailli esirlerin Gazze'deki yer altı tünellerinde olduğuna dikkat çekerek, bu planın onların hayatlarını tehlikeye atabileceğini yazmıştı.

Ayrıca tünellere deniz suyu pompalanmasının yer altı su kaynaklarını yok ederek tüm canlı hayatını ortadan kaldıracak çevresel felaketlere yol açabileceği de dile getiriliyor. Bu planın Gazze Şeridi'ndeki bölgelerde yıkıma neden olabileceği ihtimali ise ayrı bir tartışma konusu olarak gösteriliyor.

YDH

Yorumlar