DİRENİŞ CEPHESİNDE BUGÜN

İsrail rejiminin Gazze’ye saldırıları sürerken Direniş Ekseni güçleri de farklı cephelerde İsrail hedeflerini vurdu. 

Görüntülenme: 356 Tarih: 06 Aralık 2023 15:25
DİRENİŞ CEPHESİNDE BUGÜN

6 Aralık itibariyle Direniş Ekseni güçleri Filistin, Irak, Yemen ve Lübnan cephelerinde İsrail ve ABD hedeflerini vurmaya devam etti.

Irak:

Irak'taki İslami Direniş, ABD'nin Ayn el-Esed hava üssünü 2 kez ve Harir hava üssünü de bir kez kamikaze insansız hava araçlarıyla vurdu.

Batı Şeria:

Balata kampında Filistinli direnişçilerle İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Direnişçiler, İsrail askeri araçlarını EYP ile vurdu.

El Halil'de İsrail askerlerine yönelik EYP saldırısı yapıldı.

Gazze/ Filistin:

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki el-Zalal Camii civarında roketiyle bir özel kuvvet birliğini vurdu. 

Şeyh Nasır Mezarlığı çevresindeki İsrail güçlerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombalayan Kudüs Tugayları, Beni Süheyle'deki kültür merkezini çevreleyen İsrail mevzilerini de ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Şeyh Rıdvan mahallesinde iki askeri aracı tandem roketleriyle vuran Kudüs Tugayları savaşçıları, İsrail askerleriyle yakın mesafeden çatışmalara girdi ve askerleri 60 kalibrelik normal havan toplarıyla vurdu. Müftahim'i ise roket salvolarıyla bombaladı.

Kudüs Tugayları, Han Yunus'ta gün boyunca devam eden çatışmalarda patlayıcı cihazlar, tandem roketler ve RPG'lerle 5 askeri aracı ve et-Tuffah mahallesinde de tandem roketlerle 3 askeri aracı imha etti.

Hamas'ın askeri kanadı el-Kassam Tugayları, Kissufim sahasını 114 mm kısa menzilli ‘Rajum’ roket sistemiyle, Sufa askeri üssünü, Ra'im askeri üssünü, Bi’ir Seba, Magin ve Nir İshak'ta toplanan İsrail askerlerini ise roketlerle vurdu.

Han Yunus ekseninde de çatışmalara giren Kassam Tugayları, çok sayıda İsrail askerinin barikat kurduğu bir evi roketler ve makineli tüfeklerle vurdu. Aynı bölgede askerlerin saklandığı bir başka evi de bubi tuzağıyla havaya uçurdu.

El Kassam Tugayları 5 tank, 1 asker taşıyıcısı ve 12 askeri aracı Yasin-105 roketleriyle vurdu. 

Han Yunus şehrinin doğu ekseninde 4 İsrail askerini vuran Kassam Tugayları savaşçıları el-Karara bölgesinde 2 İsrail askerini öldürdüğünü açıkladı.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı olan Ulusal Direniş Tugayları’na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Kuvvetleri Han Yunus'un birçok bölgesinde İsrail askerleriyle çatışmalara girdi.

Şehit Ömer El Kasım Kuvvetleri Sufa askeri bölgesini bombaladı.

Filistin Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları, Han Yunus bölgesinde İsrail askerleri ile çatışmalara girdi.

Nasır Selahaddin Tugayları gün içerisinde yaptığı açıklamada "Kuzey Tugayımız, El Kassam Tugayları, Kudüs Tugayları ve diğer güçlerle saha koordinasyonunda Cibaliya Kampı, Tel el Zaatar, Kemal Advan ve el-Faluca eksenlerinde İsrail askerleriyle çatışmalara girdiğini" duyurdu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık (FHKC-GK) askeri kanadı Şehit Cihad Cibril Tugayları, Han Yunus şehrinde İsrail ordusuyla şiddetli çatışmalara girdi.

Mücahid Tugayları’nın, Absan eksenindeki Hava Savunma Birlik savaşçıları, SAM-7 füzesi ile bir İsrail helikopterini vurdu. Kara çatışmalarında da bir askeri aracı imha etti.

Lübnan:

Hizbullah’ın askeri kanadı ‘İslami Direniş’ bugün İsrail'e yönelik 11 operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah, Şeba Çiftlikleri'ndeki Ruveysat el-Karn ve Hadab el-Bustan'ı güdümlü füzelerle vurdu. 

Radar alanı, Duhayra, Malikiye, Rahib, Cel el-Alam, Karm et-Tuffah, Ras Nakura ve Tel Şa'ar bölgelerinde İsrail askerlerinin toplanma yerlerini uygun silahlarla vuran Hizbullah, Ramim kışlasını da tam isabetlerle vurdu.

Yemen:

Yemen Silahlı Kuvvetlerinin füze kuvveti, işgal altındaki Filistin'in güneyindeki Eylat bölgesindeki İsrail askeri hedeflerine balistik füzelerle vurdu.

YDH

Yorumlar