IRKÇI İSRAİL KENDİ YALANINDA BOĞULDU (ANALİZ)

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere karşı yürüttüğü savaşın insanları rahatsız eden ve sağcı medyaya cephanelik sağlayan en derin rahatsız edici yönlerinden biri, 7 Ekim saldırılarından sonra ortaya çıkan tecavüz hikayelerinin çoğalması. 

Görüntülenme: 354 Tarih: 06 Aralık 2023 02:59
IRKÇI İSRAİL KENDİ YALANINDA BOĞULDU (ANALİZ)

İşgalci İsrail rejimine Gazze'den başlatılan askeri açıdan muhteşem saldırıları sonrasında Hamas'ı kınamadığımız için azarlanmak sanırım kaçınılmaz.

Bir hafta sonra müzik festivalindeki ve yakındaki kibbutzimdeki İsrailli kadınların tecavüze uğradığına dair haberler ortaya çıkmaya başladı. Ortaya çıkan yürek parçalayıcı anlatıları sorgularken ve Hamas operasyonunun çeşitli yönleri hakkında pervasızca yalan söyleyen Siyonist sahtekarlara ve İsrail ordusunun iğrenç sözcülerine sövmek de çare değil.

İsrail'in çok uzun bir aldatma geçmişi var ve nadir görülen bir açıklık anında, Benyamin Netanyahu böyle bir dürüstlüğe karşı en ufak bir ironi belirtisi olmadan yalan söylediğini kabul ederek gerçeği söyledi. Dünyaya karşı bariz yalanlarını haklı çıkararak İncil'den alıntı yaptı: "Söylendiği gibi, 'aldatma yoluyla savaş yapacaksın' ve biz de bu şekilde çalışıyoruz."

İkilemimi görebiliyor musun?

İsrail başbakanının söylediği her şeyi sorgulamamak oldukça zor; özellikle de Filistinlilere karşı işlenen pek çok vahşet ve savaş suçundan sorumlu olması, Hamas'ın yaptıklarına bir bağlam sağlıyor.

Netanyahu, İsrail istihbarat servisi Mossad'ın da sloganı olduğu söylenen Atasözleri'nden bir ayet aktarıyordu; Amerika'nın kendi seri yalancısı merhum Colin Powell'ı kesinlikle melek gibi gösteriyor.

London School of Economics'in (LSE) çevrimiçi makalesinde,"Bosna savaşının çok çeşitli tecavüz kalıpları sergilemesi, çatışmayla ilgili meta-anlatımı, yani Bosnalı Sırp askerlerin bir politikanın parçası olarak tecavüze uğradığını sorunsallaştırıyor".

"Bu anlatı, sahada olup bitenlerin temelde eksik bir resmini sunuyor."

Peki Hamas savaşçıları İsrailli kadınları kirletti mi? Gerçek şu ki kimse kesin olarak bilmiyor, çünkü İsrailli yetkililer anlatıyı birçok kez değiştirerek, yeni deliller sunarak, sahte deliller sunarak ve esas olarak 7 Ekim'de olanlar hakkında “yalan söyleyerek” suları bulandırdı.

Hamas savaşçılarının kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki toplama kampından çıkıp kara, hava ve deniz yoluyla İsrail'le olan nominal sınırı geçtiklerini kesin olarak biliyoruz; çok sayıda asker ve sivili öldürdüklerini; ve 200'den fazla rehineyi ele geçirdiklerini söyledi. Bunu biliyoruz çünkü çoğu savaşçının vücut kameraları vardı.

Faaliyetlerini üstlenmek konusunda nadiren çekingen davranan Hamas, rehin aldığını itiraf etti ve aslında İsrail'i çok kızdıracak şekilde, oldukça görünür takas anlaşmalarının bir parçası olarak bunların bir kısmını Uluslararası Kızıl Haç Cemiyeti'ne salıverdi. Milyonlarca kişilik dünya seyircisinin önünde tutsaklar “gülümseyerek ortaya çıktılar ve kendilerini tutsak edenlere teşekkür ettiler.”

İsrailli görgü tanıklarının ifadelerinden de biliyoruz ki, İsrail Savunma Kuvvetleri nihayet Hamas saldırısına karşılık verdiğinde, yaklaşan İsrail tanklarından ve Apaçi saldırı helikopterlerinden bazılarının Hamas savaşçılarının yanı sıra kendi sivillerini de hedef aldığını ve pek çoğunu sözde dost (!) güçler tarafından öldürdüğünü biliyoruz . ateş . Bu, hafif silahlarla donanmış Hamas savaşçılarının sorumlu olamayacağı kibbutzim'deki evlerin yıkımını açıklıyor. Aynı şekilde, kömürleşmiş araç ve ceset kalıntıları. Ancak Hamas'ın “1.200 kişiyi öldürdüğüne” dair resmi anlatı, kendi kendine uyguladığı sansürün kimseye faydası olmayan İsrail ya da Batı medyası tarafından sorgulanmadı.

BBC radyosunda Profesör Ruth Halperin-Kaddari'yi dinledim; kendisi, 7 Ekim'deki birçok yerde, durumları nedeniyle tecavüze uğradıklarına dair "hiç şüphesi olmayan" İsrailli kadınların görüntülerini gördüğünü söyledi. Ona inanmamak için hiçbir nedenim yoktu. Kanıtların en ikna edici yönlerinden biri, vahşice tecavüze uğramış ölü bir kadının fotoğrafıydı. Bacaklarından birinden yırtık iç çamaşırı sarkıyordu ve belden aşağısı çıplak olarak soyulmuştu. Halperin-Kaddari, Hamas'ın zulmüne karşı sessiz kalmamız nedeniyle benim gibi feministlere karşı sert bir çıkış yaptığında kendimi suçlu hissettim. "Sadece biz İsrailli kadınları yüzüstü bırakmıyorlar, aynı zamanda tüm sistemi baltalıyorlar" dedi. "İnandırıcılığını kaybediyorlar" Kardeşliğe böyle bir ihanetin düşünülmesi beni çok rahatsız etti.

Ancak dikkatim deneyimli araştırmacı gazeteci Max Blumenthal'in bir hikayesine çekildiğinde, hepimizin, bir kez daha, utanmazca endüstriyel ölçekte yalanlar üreten İsrail'in sahte haber fabrikası tarafından manipüle edildiğimizi fark ettim.

 “İsrail hükümeti ve onun uluslararası propagandacı ordusu, 7 Ekim'deki bir dizi tüyler ürpertici cinayetin yanı sıra tecavüz, işkence ve bebeklerin kafalarının kesilmesine ilişkin asılsız iddiaların yanı sıra yalnızca Hamas'ı suçlarken, N12'nin TV raporundaki yorumlar giderek artan kanıtlara katkıda bulunuyor İsrail kibbutzlarında meydana gelen kayıpların çoğundan İsrail tankları tarafından yapılan bombardımanın sorumlu olduğunu gösteriyor” diye yazdı.

İsrail'in anlatısını itibarsızlaştıran ifşaatların çoğunu yayınlayan The Grayzone'un editörü Blumenthal. "Görüşme yapılan askerlere göre, söz konusu tank şirketinin öldürdüğü kişiler arasında, araçlarıyla ezerek öldürdüklerini söyledikleri sözde Filistinli militanlar da var."

Geçen hafta The Grayzone, bir İsrail tankının 7 Ekim'de Kibbutz Be'eri'deki bir eve nasıl ateş açtığını ve aralarında Tel Aviv'in uluslararası Hamas karşıtı propaganda kampanyasının poster çocuğu olan Liel Hetzroni'nin de bulunduğu, savaşçı olmayan 12 İsrailliyi nasıl öldürdüğünü belgeleyen görgü tanıklarının ifadesini yayınladı. O vahim günde dost ateşiyle öldürüldüğüne dair kanıtlar, İsrail medyasının IDF saldırı helikopterlerinin Nova elektronik müzik festivaline katılanların çoğunu öldürmüş olabileceğini ve Hamas'ın o sırada festivalin yapıldığından habersiz olduğunu açıklamasıyla da geldi.

Ne yazık ki tüm rehineler serbest bırakıldığında ve Hamas'ın onlara nasıl davrandığını anlatabildiğinde, kararsız dünya yoluna devam etmiş olacak.

Taliban direniş savaşçıları ve onların misafirperverliği hakkındaki iyi haberler hızla yok oldu. Benzer şekilde, İsrailli esir Danielle Aloni'nin, Hamas'ı esir alan kişilere “bana ve kızım Emilia'ya gösterdiğiniz doğal olmayan insanlıktan dolayı” teşekkür eden bir mektup bıraktığını duyabilecek miyiz diye merak ediyorum. Siz onun ebeveynleri gibiydiniz, onu istediği her fırsatta odanıza davet ediyordunuz.” Şaşırtıcı bir şekilde, şunu da yazdı: “Kendi başınıza uğraştığınız zor duruma rağmen burada gösterdiğiniz nazik davranış. Ve Gazze'de başınıza gelen ağır kayıplar. Keşke bu dünyada arkadaş olabilseydik.”

Netanyahu'yu kendisinin ve rehine arkadaşlarının serbest bırakılması için pazarlık yapmaması nedeniyle "yaşam kanıtı" videosuyla azarladıktan sonra ordunun, Aloni'nin zorlayıcı kontrolün kurbanı olduğunu iddia edeceğinden hiç şüphem yok. Öyle olabilir ama bırakalım kadın medyaya konuşsun ve bize şunu söylesin; onun ağzını tıkamayın. Henüz Gazze'deki deneyimi hakkında kamuya açık bir şekilde konuştuğunu duymadık, ancak kendisi ve serbest bırakılan diğer rehineler, medyadaki anlatıyı kontrol etme ihtiyacı hisseden ordu tarafından susturulmuş gibi görünüyor.

Belki de en zarar verici sahte hikaye, dünya çapında endişe verici bir hızla yayılan “kafası kesilen bebekler” hikayesiydi. Bu haber, muhabir Nicole Zedeck'in İsrailli yedek asker David Ben Zion ile yaptığı röportajın ardından İsrail'in i24News sitesinde yer alan bir raporundan kaynaklandı.

11 Ekim'e gelindiğinde gazeteciler Blumenthal ve Alexander Rubinstein hikayeyi araştırdılar ve Ben Zion'un İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria yerleşimci hareketindeki aşırı radikaller arasında kötü şöhrete sahip yasadışı bir Yahudi yerleşimci lideri olduğunu ortaya çıkarmayı başardılar. Diğer şeylerin yanı sıra, bu yılın başlarında silahlı yerleşimcilere saldırarak yerleşimcilerin birçok kez saldırdığı, bu süreçte evleri ve araçları yaktığı Filistinli Huwara köyünü yok etme çağrısında da bulundu.

Kafası kesilen bebekler hikayesi ABD başkanını bile aldattı ve Netanyahu ile çok sayıda istekli Batılı medya kuruluşu tarafından öne sürüldü. Tembel gazeteciler artık İsrail sahte haber fabrikasından doğrulama olmaksızın hikayeler yaymak konusunda çok temkinli davranıyorlar, ancak iddia edilen tecavüzler bu sefer görünüşte saygın bir akademisyen ve adli tıp uzmanının sözleri kullanılarak bir kez daha su yüzüne çıktı.

Ancak Mondoweiss'in ortaya çıkardığı gibi, “tecavüz uzmanı” Dr. Cochav Elkayam-Levy, “İsrail hükümetiyle açıklanmayan bağları olan, güvenilir olmayan bir tanık”. Mondoweiss'ten isimsiz bir kaynak, CNN'i, Elkayam-Levy'yi “insan hakları uzmanı” olarak tanıttığı için eleştirdi ve şunları ekledi: “CNN raporunun başındaki röportajında Elkayam-Levy, delil ve gerçek yokluğunun gerekçelerinden başka bir şey sunmuyor. 'Sivil komitenin himayesinde konuştuğunu iddia ederken CNN, kendisi ile İsrail Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik Konseyi arasındaki sıkı bağlantıları gizledi. Elkayam-Levy aynı zamanda İsrail başbakanının 'Ulusal Güvenlik Konseyi'ne yakın danışma organı olarak çalışan 'Dvora Enstitüsü'nün kurucusu ve yöneticisidir. Dvora Enstitüsü'nün danışma komitesinde İsrail Başbakanlık Ofisi'nin eski bir müdürü ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nin üç eski yetkilisi yer alıyor.”

Blumenthal araştırmaya devam etti ve bize Elkayam-Levy'nin tecavüz kurbanlarının fotoğraflarını kullandığını ve sanki tecavüz iddialarının gerçekliğini kanıtlamak istercesine titrek bir sesle konuştuğunu söyleyebildi. İtiraf etmeliyiz ki Blumenthal'in araştırma çalışması olmasaydı, Siyonistlerin körüklediği bu hileye kanacaktık.

Elkayam-Levy, bilerek ya da bilmeyerek, 7 Ekim'deki Nova müzik festivalinde cinsel saldırıya uğrayan kadınlar olarak ölü Kürt kadın savaşçıların eski bir imajını-resimleri, sonsuz utancıyla sundu.

Görüntü ilk olarak İsrail hükümeti tarafından desteklenen anonim Hamas-Katliamı web sitesinde yayınlandı, ancak Blumenthal'in bu Japon sitesinde ilk kez 2022'de yayınlandığını göstermesinin ardından (!) herhangi bir açıklama yapılmadan hızla kaldırıldı.

Gerçeğin herhangi bir savaşta ilk zayiat olduğu söylenir, ancak kaos içinde hatalar yapılabilir. Ancak İsrail kasıtlı bir aldatma ve yalan stratejisi peşinde. Dünyanın başka bir yerindeki başka bir savaş bölgesindeki tecavüz mağdurlarının görüntülerini kullanmaya hazır olması alçakçadır ve haydut devletin meşru bir direniş hareketinin mücadele ettiğine dünyayı ikna etmek için ne kadar ileri gidebileceğini göstermektedir.

Bu arada Hamas, savaşçılarından herhangi birinin tecavüze karıştığını şiddetle reddetti. Eğer durum böyle olmazsa, benim anlayışıma göre adalet hızlı ve ölümcül olacaktır.

Aşırı sağ İsrail rejiminin son günlerini yaşayıp yaşamadığını merak etmemiz gerekiyor. Kurban kartını oynarken gönülleri ve akılları kazanma çabasında dikkatsiz ve pervasız hale geliyor. Mark Twain dahil pek çok kişiye atfedilen eski bir deyişe göre üç tür yalan vardır: Yalanlar, kahrolası yalanlar ve istatistikler; bu listeye “İsrail propagandasını” da ekleyebiliriz.

Bu yüzden Netanyahu'nun İsrail'in Gazze'deki soykırımı konusunda “hiçbir şey bizi durduramayacak” derken yine yalan söylediğini umuyorum ve dua ediyorum. Zaten konuşmanın zamanı çoktan geçti; Büyüklerin söylediği gibi , "Kelimeler yetmez."

Artık ABD ve İsrail'in dünya çapındaki diğer dostlarının, desteklerinin fişini çekip, işgal devletine uluslararası hukuk ve düzeni dayatmalarının zamanı geldi.

Hamas, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlarla ilgili her türlü soruşturmasında işbirliği yapacağını söyledi, ancak İsrail bu fikri reddediyor; uluslararası insancıl hukuka uygun hareket ettiğinde ısrar ettiği göz önüne alındığında bu çok tuhaf. Eğer Netanyahu'nun saklayacak bir şeyi yoksa neden sahte haber fabrikasını terk edip savaşı durdurmuyor?

Netanyahu, ICC'nin işini yapmasına neden izin vermiyorsunuz?

MEMO-Tercüme ve edit: İsrailpost

Yorumlar