EMİR ABDULLAHİYAN'DAN GAZZE AÇIKLAMASI

Gazze'de ateşkesin yenilenmemesine ve Siyonist rejimin saldırılarının yeniden başlamasına yanıt olarak İran Dışişleri Bakanı, esirlerin savaş yoluyla serbest bırakılmayacağını söyledi. 

Görüntülenme: 277 Tarih: 03 Aralık 2023 19:49
EMİR ABDULLAHİYAN'DAN GAZZE AÇIKLAMASI

Emir Abdullahiyan, "Ateşkesin devamı ve Gazze'ye kitlesel insani yardım gönderilmesi ve taraflar arasında esir değişimi konusunda anlaşma sağlanmasından başka çözüm yok. Esirler savaşla serbest bırakılmıyor, bombalamalarda öldürülüyor. Washington ile Tel Aviv arasındaki savaşın devam etmesi Gazze ve Batı Şeria'da yeni bir soykırım anlamına geliyor." söylediğini aktardı.
İran Dışişleri Bakanı, "Sanki savaşa dönmenin ciddi sonuçları hakkında düşünmüyorlar. Savaş gemisinin varlığı son değil, Filistin iradesinin varlığı sondur. Gazze'ye yönelik saldırıları çok geç olmadan derhal durdurun." diye sözlerine ekledi.
Haber kaynakları bu cuma sabahı, Katarlı ve Mısırlı arabulucuların Gazze'deki geçici ateşkesin yenilenmesi yönündeki çaba ve müzakerelerinin devam etmesine rağmen bu çabaların bir yere varamadığını ve Gazze'deki ateşkesin uzatılmadığını bildirdi.
Ateşkesi defalarca ihlal eden Siyonist rejim bu fırsatı değerlendirdi ve Filistin direniş grubunu derhal ateşkesi ihlal etmekle suçladı ve Gazze Şeridi'ne yoğun hava ve topçu saldırılarına yeniden başladı.
Bu arada Hamas ile İsrail rejimi arasında yedinci tur esir değişimi gerçekleşti ve her iki tarafın tutukluları Kızılhaç'a teslim edildi.
Öte yandan Irak ve Yemen'deki direniş grupları da bu cuma sabahı İsrail rejimine karşı çıkıyor. Gazze'ye yönelik saldırılar ve savaş bu cuma sabahı yeniden başlarsa, Siyonistlere ve destekçilerine yönelik operasyonlara derhal yeniden başlayacakları uyarısında bulundular.

tesnim

Yorumlar