İSLAMİ CİHAD'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin İslami Cihad Hareketi sözcüsü Davud Şahap, el Cezire haber kanalına verdiği röportajda Cumartesi sabahı Siyonist İsrail rejiminin Gazze'deki operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, direnişin her türlü seçenek ve olasılığa hazır olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 294 Tarih: 02 Aralık 2023 03:50
İSLAMİ CİHAD'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Davut Şahap ayrıca Filistin direnişinin halkı savunmaya ve işgalcilerin planlarını engellemeye kararlı olduğunu vurguladı ve Filistin direnişinin bugünkü roket saldırılarına değinerek şunları söyledi: ‘Direniş tarafından gerçekleştirilen bugünkü roket saldırısının mesajı, savaşmaya tamamen hazır olmalarıdır.

İsrail sivilleri hedef aldığı sürece bu rejim füzelerimizin menzili dâhilinde olacaktır. Filistin direnişi her türlü seçeneğe ve olasılığa hazırdır.’

Davut Şahap, Siyonist yetkililerin Gazze'de güvenli bölge oluşturulması yönündeki iddialarına değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘İsrail'in güvenli bölge yönündeki söylemlerinin amacı Filistinlileri yerinden etmektir.

Filistin direnişi, İsrail'in Filistinlileri yerinden etme planını engelleyecektir.’

Siyonistlerin Gazze Şeridi'ni işgalinin 56. gününde, Siyonist rejim, bir haftalık ateşkesin ardından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

Perşembe günü, Hamas ile Siyonist rejim arasında esir değişiminin yedinci aşaması gerçekleşti. Bu süreçte Siyonistler 30 Filistinliyi ve Hamas sekiz İsrailliyi serbest bıraktı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin cuma günü düzenlediği saldırılarda 178 kişinin şehit olduğunu, 589 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hamas liderlerinden Usame Hamdan, Cuma günkü saldırıyı Siyonist rejimin başlattığını, Hamas'ın ise yalnızca bu saldırıya karşılık verdiğini vurguladı.

Hamdan, Siyonistlerin dün esir alınan 10 kadın askerin serbest bırakılmasını isteyerek arabulucuları kasten yanılttıklarını belirtti ve “İsrail'in yalan politikası saldırıların başından bu yana devam ediyor ve Amerikalılar da onların söylemlerini teyit ediyor” dedi.

rasthaber

Yorumlar