MALATYA’DAN ‘KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜNÜ KAPATIN’ FERYADI YÜKSELDİ (FOTO-VİDEO)

 

Görüntülenme: 1421 Tarih: 01 Aralık 2023 17:30
MALATYA’DAN ‘KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜNÜ KAPATIN’ FERYADI YÜKSELDİ (FOTO-VİDEO)

Kürecik Nato Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından bugün (1 Aralık Cuma günü) Malatya Meydanı’nda Kürecik Nato Radar Üssünün bir an önce kapatılmasını talep etmek üzere basın açıklaması düzenlendi.  

Eylemde ‘Kahrolsun İsrail Kahrolsun ABD’, ‘Kürecik İncirlik Kapatılsın’, ‘Nato’dan Çıkılsın Üsler Kapatılsın’, ‘Laf Değil İcraat Küreciği Söküp At’, ‘Hamas’a Selam Direnişe Devam’, ‘Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz’, ‘Direniş Cephesi Ümmetin İftiharı’,‘Aksa’nın İzzeti Diriltecek Ümmeti’, ‘Küreciği Kapat İsrail’i Kör Et’, ‘Birruh Biddem Nefdike Ya Aksa’, ‘Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyke Ya Aksa’, ‘Hizbullah’a Hamas’a Direnişe Bin Selam’, ‘Katil Nato Türkiye’den Defol’, ‘Hayfa’ya Değil Gazze’ye Gemi Gönderin’, ‘İsraille Ticaret Filistin’e İhanet’ ve ‘Anlaşma İhanet Filistin Emanet’ sloganları atıldı.

Cuma namazından çıkan Müslümanlar da eyleme destek verdi.

Basın açıklamasının metnini Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç okudu.

Okunan basın açıklamasının metni şu şekildedir:

Bismillahirrahmanirrahim.

Değerli basın mensupları ve aziz vatandaşlarımız!

Her ayın ilk cumasında ‘NATO’ya ve Üslerine Hayır’ demek için gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasına hoş geldiniz. Cumamız mübarek olsun. 

HAMAS’ın öncülüğünde Filistin direnişinin başlatmış olduğu Aksa Tufanı Harekatının ardından büyük şeytan ABD ve tüm batılı ülkelerin verdiği sınırsız destek ile siyonist israil yaklaşık iki aydır Gazzeli kardeşlerimizin üzerine vahşice bomba yağdırmaktadır. Şehitlerin sayısı yirmi bine ulaşmıştır.

Bu arada Filistin Direnişine destek vermek amacıyla Güney Lübnan’a giden Türkiyeli iki kardeşimiz Yakup Erdal ve Seyfullah Öztürk, siyonist rejim ordusunun siha saldırısında Kassam Tugayları komutanı Halil Hamid Araz ile birlikte şehadet şerbetini içmişlerdir. Türkiyeli Müslümanların yüz akı olan bu iki kardeşimizin şehadeti münasebetiyle ailelerine ve halkımıza tebrik ve taziyelerimizi arz ediyoruz. Makamları ali, ruhları şad olsun.

Ayrıca HAMAS, ateşkes anlaşmasıyla ırkçı israil’i bir kez daha dize getirmiş ve siyonist rejim zindanlarındaki esirleri kurtarmaya başlamıştır elhamdülillah. Görüldüğü gibi direniş, hem Filistin halkına hem de İslam ümmetine izzet kazandırmaktadır. 

Bu savaş vesilesiyle Malatya’mızın Kürecik köyünde siyonist İsrail’in güvenliğini sağlamak için kurulan NATO radarı bir kez daha Türkiye’mizin gündemine oturmuş ve bizim inisiyatif olarak bu konuyu yıllardır meydanlarda dile getirmemizin haklılığı ortaya çıkmıştır.

Bu basın açıklamamızda sizlere, Siyonist İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radarı ile ilgili kamuoyunun dikkatinden kaçırılan bazı bilgileri aktarmak istiyoruz.

Bilindiği gibi bu radar üssü, halkımızın tüm itirazlarına rağmen 2012 yılında Kürecik’te kuruldu. Bin kilometre yarı çapta her türlü hava aracını belli bir yüksekliğe ulaştığı anda tespit edebilen ABD yapımı AN-TPY-2 Radarı, korsan İsrail’e fırlatılacak her türlü balistik füzeyi algılama vazifesini yerini getiriyor. Büyük Şeytan ABD’nin Kara ve Deniz kuvvetleri için üretilen bu radar, taşınabilme özelliğine sahiptir.

Tasarım amacı karaya yerleştirilip buradan ABD’nin su üstü unsurlarına radar desteği sağlamak ve karaya mevzilendirilmiş uzun menzil hava savunma sistemine atış kontrol görevi icra etmektir. Tespit ettiği balistik füze ve hava aracına füzeyi yönlendirme imkanına da sahiptir. Bu radar, Siyonist İsrail’e atılan bir füzeyi tespit edip füzenin yörüngesini ve düşeceği yeri tanımlar ve bu istihbari bilgileri ABD’nin savaş gemilerine veya karaya yerleştirdiği hava savunma sistemine gönderir. Böylece karşı önleyici füze ateşlenir.

ABD’nin İsrail’in Negev çölüne yerleştirdiği aynı tip radarın konum itibariyle Kürecik’teki radar gibi çalışmasına imkan olmadığı için Kürecik NATO radarı siyonist İsrail için hayati önem taşımaktadır.  Mesela İsrail’e atılan 1300 km menzilli bir füze, Kürecik’teki radar tarafından daha 300 km mesafeye ulaşmadan tespit edilecek, füzenin uçuş yörüngesinden İsrail’de düşeceği koordinat hesap edilerek siyonistlerin 10 dakika içerisinde sığınaklara girmesi sağlanacaktır. Ayrıca Kürecik NATO Radarından gelen istihbaratla ABD ve İsrail ordularına ait karşı önleyici füzelerin bulunduğu bataryalar harekete geçirilecektir. Yani Kürecik radarı olmazsa bu füzeler hiçbir işe yaramayacaktır. Görüldüğü gibi Kürecik’teki bu radar Terörist İsrail’e çok kritik bir bilgi vermektedir.

Değerli basın mensupları ve muhterem vatandaşlarımız!

Seyyid Battal Gazi’nin şehrinde kurulu olan Kürecik NATO Radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli burada çalışan ABD’li ve İsrailli personel ülkelerine gönderilmelidir. Hükümet bu yanlıştan bir an önce dönmeli ve ülkemizi siyonist İsrail’e hizmet eden Kürecik NATO Radar Üssü ayıbından kurtarmalıdır.

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde bir İngiliz haber sitesi, büyük şeytan ABD’nin siyonist İsrail’e silah, savaş aracı, askeri teçhizat ve mühimmat trafiğinin ayrıntılarına yer verdi. Sitenin haberine göre, ABD’nin korsan İsrail’e silah ulaştırmasında Güney Kıbrıs’taki İngiliz Agratur üssü uluslararası bir merkez haline getirildi. ABD ve İngiltere uçakları Almanya, Türkiye ve İspanya’daki üslerinden Agratur’a, oradan da gasıp İsrail’e nakliye uçuşları yapıyor.

5 Kasım’da ABD Hava Kuvvetleri’ne ait C-130J Hercules askeri nakliye uçağı İncirlik’ten Agratur Üssü’ne uçtu. Resmi uçuş bilgilerinin görüntülenebildiği radarbox adlı internet sitesinde, söz konusu uçuşun ayrıntıları da yer alıyor. Buna göre İncirlik Hava Üssü’nden saat 11.51’de kalkan C 130 J Hercules uçağı, İngiliz Hava Kuvvetleri’ne ait Agratur Hava Üssü’ne 12.37’de ulaştı. C-130J Hercules nakliye uçağı, 128 muharip asker ve 19 bin 600 kg kargo taşıyabiliyor. Haaretz gazetesinin haberine göre, 7 Ekim-24 Ekim arasında 40’tan fazla ABD nakliye uçağı, 20 İngiliz nakliye uçağı ve yedi ağır nakliye helikopteri Agratur’a teçhizat, silah ve kuvvet taşıdı. İncirlik üssü, Gazze savaşında ırkçı israil’e açıkça yardım etmektedir. 

Bu olay net olarak, NATO üyeliği ve İncirlik Üssünün, Türkiye’nin egemenliğini nasıl ihlal ettiğini de gözümüze sokuyor. İncirlik üssü, 1954’te açıldı. Günümüzde Türkiye ile ABD arasındaki 1980 tarihli Savunma Ekonomik İşbirliği Anlaşması (SEİA) kapsamında ABD tarafından kullanılıyor. Üs, NATO kapsamındaki çok uluslu görevlerin yanı sıra başka çok uluslu operasyonlarda da kullanıldı ve kullanılıyor. Aslında, İncirlik’in rolünü “ABD’nin Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi’nin merkez üssü” olarak tanımlamak doğru olacaktır. Bu projenin stratejik hedefi ise Türkiye ve diğer İslam ülkelerini parçalayıp bölmektir.

İncirlik’in ABD açısından vazgeçilmezliği salt askeri gereklilikler nedeniyle değil hatta ondan daha fazla İncirlik’teki askeri varlığı sayesinde elde ettiği siyasal ağırlıktan kaynaklanıyor. ABD’nin örtülü operasyonlarının da merkezi olan İncirlik, buradan yürütülen operasyonlar nedeniyle Türkiye’ye yönelik bölgesel güvensizliğin de kaynağı oldu. 1991’deki Körfez Savaşı’ndan sonra Çekiç Güç adıyla İncirlik’e yerleşen ABD öncülüğündeki ülkelerin özel operasyon birimlerinin karargâhı İncirlik’ti. ABD’nin Merkez Kuvvetler ve Özel Operasyonlar Komutanlıkları’nca yönetilen Suriye’ye yönelik yıkım operasyonun merkez üssü de İncirlik’tir. İncirlik, kuruluşundan beri aynı zamanda İsrail’in bekçisi olarak görev yerine getirdi. İncirlik Üssü, son olarak 15 Temmuz 2016 NATO/FETÖ darbesinin en kilit üssüydü. İncirlik Üssü, “koynumuzda beslediğimiz yılan”ın yuvalandığı yerdir. Türkiye için o yılanın kafasının koparılması elzemdir. Bunun için Türkiye ilk önce, 1980 tarihli SEİA’yı yürürlükten kaldırmalıdır. Gazze ile dayanışmanın ilk adımı İncirlik’teki ABD Üssü’nü kapatmaktır.

Kürecik ve İncirlik başta olmak üzere ülkemizdeki tüm ABD/NATO üsleri Anadolu’nun bağrına bir hançer gibi saplanmıştır. Bir atasözümüzde de çok veciz şekilde ifade edildiği gibi; ‘Hırsız evde ise kapı kilit tutmaz.’ Bu üsler ülkemizde olduğu sürece ne biz ne de İslam dünyası güvende olmaz.  

Biz, bu vesileyle tüm siyasi partileri, ülkemizin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması yönünde ortak irade göstermeye ve karar almaya; ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarını, alimleri, aydınları ve kanaat önderlerini siyasi partileri bu konuda cesaretlendirecek açıklamalar yapmaya davet ediyoruz.

Biz, ülkemizde anti emperyalist ve anti Siyonist bilincin artması ve kök salması ve ayrıca Türkiye’nin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması talebimizi gündeme getirmek için her ayın ilk cumasında meydanlarda olmaya devam edeceğiz inşallah. Başta siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun tüm kesimlerini bir kez daha bu önemli konuda harekete geçmeye çağırıyoruz.

Kıymetli basın mensupları ve aziz vatandaşlarımız!

54. Hükümetin başbakanı rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın buyurduğu gibi artık Anadolu’dan, ‘Bana ne Amerika’dan’ feryadı yükselmelidir. Milletimiz ABD ile stratejik ortaklığa son verilmesini ve ABD/NATO üslerinin kapanmasını istemektedir.

Ayrıca milletimiz; Azerbaycan’dan Bakü-Ceyhan boru hattı üzerinden ve Kuzey Irak’tan limanlarımıza gelen petrolün siyonist İsrail’e sevkiyatının bir an önce durdurulmasını, İncirlik üssünün derhal kapatılmasını, Antalya, Mersin ve İskenderun limanlarından işgalci İsrail’e gıda ve meyve-sebze ihracatının durdurulmasını istemektedir.

Resmi verilere göre, savaş başladığından bu yana  limanlarımızdan siyonist israil’e 335 gemi ile 3 milyon tondan fazla yük taşınmıştır. Biz, bu ticaretin bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz. Hükümet için artık icraata geçme vaktidir. Siyonist İsrail ile ticarete devam etmek, Kürecik ve İncirlik’i kapatmamak Filistin davasına ihanet etmek demektir. 

Gazze, Batı Şeria, Kudüs ve Güney Lübnan’da siyonist saldırılara karşı şanlı bir direniş gösteren Hamas’ı, Kassam Tugayları’nı, İslami Cihad’ı, Kudüs Tugayları’nı, Hizbullah’ı, Gazze direnişine destek veren Yemen Ensarullahı’nı ve Irak İslami Direniş güçlerini selamlıyoruz. Hiç şüphesiz Direniş Cephesi er ya da geç zafere ulaşacak ve Şer Cephesi yenilecektir. Milletimizden madden ve manen Filistin direnişine olan desteğini devam ettirmesini ve meydanları terk etmemesini talep ediyoruz. Hükümetten de siyonist İsrail ile yaptığı anlaşmaları bir an önce iptal etmesini ve bu ihanete son vermesini istiyoruz.

5 Ocak Cuma günü NATO’ya ve Üslerine Hayır demek için yine burada buluşmak üzere hepinizi yüce Allah’a emanet ediyoruz.

KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜNE HAYIR İNİSİYATİFİ 


Yorumlar