İSLAMİ CİHAD'TAN ATEŞKES ANLAŞMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin İslami Cihat hareketi, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının kararlılığı ve direnişinin yanı sıra direniş savaşçılarının cesur performansının Siyonist düşmanı ateşkes anlaşması ve esir değişimi konusunda teslim olmaya zorladığını duyurdu. 

Görüntülenme: 292 Tarih: 22 Kasım 2023 11:48
İSLAMİ CİHAD'TAN ATEŞKES ANLAŞMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin İslami Cihat Hareketi, Gazze'de yakın zamanda uygulamaya konulacak ateşkes anlaşmasının detaylarına ilişkin bir açıklama yaparak, esirlerin kısmi değişimi ve 4 günlük insani ateşkes kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.
İslami Cihat: "Bu anlaşma, insani yardım ve akaryakıt taşıyan yüzlerce kamyonun Gazze Şeridi'ne girmesinin yanı sıra insanların bu bölgede hareket özgürlüğünü de içeriyor. Söz konusu anlaşma aynı zamanda saldırı ve tutuklamaların durdurulmasını ve Gazze Şeridi'nin her yerinde insanlara saldırmama taahhüdünü de içeriyor."
Bu açıklamaya göre bu anlaşma, Siyonist düşmanın sürekli rahatsız edilmesi üzerine, arabulucular tarafından müzakereler yoluyla yapılan birçok çabanın ardından yapıldı.
Filistin İslami Cihat hareketi şunları vurguladı: "Siyonist düşman, özellikle sahadaki başarısızlıktan ve halkın iradesini ve direnişimizi kırmayı başaramayınca, esirlerini kayıtsız şartsız serbest bırakabileceği yanılsamasına kapılmıştı; Ancak Gazze Şeridi'ndeki halkımızın kararlılığı, topraklarına olan bağlılığı ve direniş savaşçılarının savaş alanındaki cesareti, düşmanı teslim olmaya sevk etti."
Bu anlaşma hükümlerine ilişkin bu hareket, Ateşkes anlaşması ve esir değişimine ilişkin hükümlerin, milletimizin istikrarının güçlendirilmesi ve Filistinli tutukluların davasının zaferi çerçevesinde, tüm tutukluların serbest bırakılması ve Gazze ablukasının kırılmasının bir başlangıcı olduğunu duyurdu.
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) da Mescid-i Aksa fırtınasının 47. gününde çarşamba sabahı Gazze'de ateşkes anlaşmasına vardıklarını duyurdu ve bu süreçte işgalci rejimin ordusunun tüm çatışmalarının ve saldırılarının durdurulacağını söyledi.
Hamas, bu ateşkese rağmen elimizin silahın tetiğinde olduğunu ve Filistin milletini ve davasını saldırganlara karşı savunmak için İzzeddin El Kassam taburlarının saldırganları pusuda beklediğini vurguladı.
Bu anlaşmanın duyurulmasından dakikalar önce İsrail Radyo ve Televizyon Örgütü, bu rejimin kabinesinin esir değişimi anlaşmasını kabul ettiğini bildirdi.
Gazze'de ateşkes anlaşması ve esir değişimi sürecini denetleyen ana arabuluculardan biri olan Katar, bu sabah insani ateşkes için anlaşmaya varıldığını duyurdu ve başlangıç saatinin 24 saat içinde açıklanacağını duyurdu.

tesnim

Yorumlar