İMAM HAMENEİ İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRISINI YİNELEDİ

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, bu sabah Aşura Havacılık ve Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi'nde İslam Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'nin elde ettiği son başarılarının sergilendiği fuarı ziyaret etti. 

Görüntülenme: 293 Tarih: 19 Kasım 2023 04:42
İMAM HAMENEİ İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRISINI YİNELEDİ

İmam Hamanei, Aşura Havacılık ve Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi komutanları ve yetkilileri eşliğinde Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetlerinin başarı ve kazanımlarının sergilendiği sergiyi ziyaret ettikten sonra, bu sergiyi ziyaretinden keyif aldığını ve arzu edilen başarılara imza atıldığını ifade etti. İmam Hamanei bu başarının en önemli özelliğinin ihtiyaçların doğru belirlenmesi ve ihtiyaçlara bilimsel ve araştırma odaklı yaklaşılması olduğunu belirtti.

İmam Hamanei, bu tür bilimsel başarılara imza atılmasını, azim ve inanca dayalı bir motivasyonun sonucu olarak değerlendirdi ve şunları vurguladı: Gençlerimiz, azim ve inançla girdiği her yerde büyük işler başardılar, kararlılığın ve inancın işaretleri bu sergide açıkça görülüyor.

İslam İnkılabı Lideri, Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Fuarı'nın bir başka özelliğinin de yenilik olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: Elbette mevcut başarı düzeyiyle yetinmemeliyiz çünkü dünyadaki farklı askeri ve sivil sektörler sürekli hareket halinde ve gelişiyor ve geride kalmamaya çalışmalıyız.

İmam Hamanei, silahlı kuvvetlerdeki hareket ve ilerlemenin hızlı ve olumlu olduğunu belirterek, hareketin yavaşlatılmaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: Ülkenin bazı yerlerinde durumumuz çok iyi ama bazı yerlerinde durumumuz iyi değil ve eksikler, kusurlar var ve bu kesimlerde ihtiyaçları doğru tespit ederek, ihtiyaç noktasını çözmeye yönelik hareket etmeliyiz.

İslam İnkılabı Rehberi, konuşmasının bir başka bölümünde Filistin'deki gelişmelere ve Siyonist rejimin Gazze'de devam eden cinayetlerine değinerek şunları söyledi: Gazze’de yaşanalar dünya halklarından saklanan pek çok gizli gerçeği ortaya çıkardı ve bu gerçeklerden biri de Batılı ülke başkanlarının ırkçılığa verdiği destektir.

İmam Hamanei, Siyonist rejimi ırkçılığın bir tezahürü olarak nitelendirerek şunları söyledi: Siyonistler kendilerini üstün bir ırk olarak görüyor, geri kalan insanları ise aşağı bir ırk olarak görüyorlar ve bu nedenle binlerce çocuğu hiç pişmanlık duymadan öldürdüler.

İmam Hamanei şunu vurguladı: ABD Başkanı, Almanya Şansölyesi, Fransa Cumhurbaşkanı ve İngiltere Başbakanı tüm bu iddialarla böylesine ırkçı bir rejimi destekleyip yardım etmesi, bu adamların dünyadaki en nefret edilen şey olarak ırk ayrımcılığını desteklediği anlamına geliyor. 

İslam İnkılabı Lideri şunları kaydetti: Avrupa ve Amerika halkları bu durumla ilgili görevlerini netleştirmeli ve ırkçılıktan, ırk ayrımcılığından yana olmadıklarını göstermelidir.

İmam Hamanei'nin Gazze'deki meselelerle ilgili değindiği bir diğer nokta ise Siyonist rejimin askeri ve operasyonel başarısızlığıydı: ‘Gazze'deki yoğun bombardımanlara rağmen Siyonist rejim şu ana kadar harekete geçemedi. Çünkü başından beri amaçlarının Hamas'ı ve direnişini yok etmek olduğunu söylediler ama üzerinden 40 günü aşkın bir süre geçmesine rağmen tüm askeri güçlerini kullanmalarına rağmen bunu hala başaramadılar’ ifadelerini kullandı.

İslam İnkılabı Lideri, Gazze'deki hastanelerin, kadın ve çocukların vahşice öldürülmesinin Siyonist rejim liderlerinin yenilgiden duydukları aşırı tedirginliğin bir işareti olarak değerlendirdi ve şunları ekledi: Siyonist rejimin Gazze'deki yenilgisi bir gerçektir ve ileri giderek hastanelere veya insanların evlerine saldırmak bir zafer değildir. Çünkü zafer, Siyonist rejimin şu ana kadar başaramadığı ve gelecekte de asla başaramayacağı şekilde karşı tarafı mağlup edebilmesidir.

İmam Hamanei, bu başarısızlığın boyutlarının Siyonist rejimin ötesinde olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: Bu başarısızlık Amerika ve Batılı ülkelerin de başarısızlığı anlamına geliyor ve artık tüm dünya bu gerçekle yüz yüze geldi. Detaylı ve gelişmiş askeri tesis ve teçhizata sahip bir rejim, bu imkânlardan hiçbirine sahip olmayan karşı tarafı alt edememiştir.

İslam İnkılabı Lideri ayrıca Müslüman hükümetlerin görevleri ve yapması gerekenler hakkında da şunları ekledi: Görünüşe göre bazı İslami hükümetler halka açık toplantılarda Siyonist rejimin suçlarını kınadı, bazıları ise henüz kınamadı, ancak bu kabul edilemez. İslami hükümetlerin başlıca görevleri, Siyonist rejimin atar damarını kesmek ve İslami hükümetlerin bu rejime enerji ve mal ile ulaşmasını engellemesidir.

İmam Hamanei şunları kaydetti: İslam devletlerinin Siyonist rejimle siyasi ilişkilerini en azından sınırlı bir süre için kesmeleri gerekiyor. Milletler protesto ve gösterilerini sürdürerek Filistin milletine yapılan zulmün unutulmasına izin vermemelidir.

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei konuşmasının sonunda şunu vurguladı: Biz Allah'ın vaadinden eminiz, gelecekten umutluyuz ve üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.

rasthaber

Yorumlar