EBU UBEYDE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, mücahitlerin 4 gün içinde işgal ordusuna ait 62 askeri aracı imha ettiklerini açıkladı. 

Görüntülenme: 497 Tarih: 19 Kasım 2023 03:53
EBU UBEYDE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ebu Ubeyde, dün akşam (17 Kasım Cuma) El-Cezire televizyonu tarafından yayınlanan ses kaydında, mücahitlerin üç gün önce gerçekleştirdikleri iki ayrı operasyonda 9 işgal askerini öldürdüklerini bildirdi.
 

İmha edilen araçlar arasında tankların, personel taşıyıcıların ve buldozerlerin olduğunu ifade eden Ebu Ubeyde, işgal ordusu askerlerinin bulunduğu binaların da patlayıcılarla, orta ağırlıkta silahlarla ve keskin nişancı ateşiyle hedef alındığını söyledi.
 

El-Kassam Tugayları’nın üç gün önce iki ayrı operasyon gerçekleştirdiğini ve en az 9 işgal askerini öldürdüğünü bildiren Ebu Ubeyde, Perşembe günü sabahı da Beyt Lahiya’nın kuzeybatısında zırh delici roketlerle iki askeri cipin imha edildiğini açıkladı.
 

İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinin aynı gün Beyt Hanun’da içinde İsrail askerlerinin olduğu bir daireyi hedef aldığını belirten Ebu Ubeyde, dairede bulunan askerlerin hepsinin öldürüldüklerini ifade etti.
 

Tel Aviv ve Askalan başta olmak üzere işgalcilerin yaşadıkları kentlere füze atışının devam ettiğini söyleyen Ebu Ubeyde, Filistin direnişi işgal ordusuna ağır kayıplar verdirirken işgal güçlerinin de kadınları ve çocukları hedef almaya devam ettiğine dikkat çekti.
 

İşgal güçlerinin hastanelere baskın düzenleyerek direnişin yönetim merkezini aramasını komik olarak nitelendiren Ebu Ubeyde, işgal ordusunun tanklarıyla sağlık merkezine girerek güç gösterisi yapmasının başarısızlığının ve yenilgisinin en büyük delili olduğunu kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar