AZERBAYCAN SİYONİST İSRAİL İLE YENİ BİR ANLAŞMA İMZALADI

İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana süren yoğun bombardımanına dünyadan tepkiler artarak devam ederken Tel Aviv ile Bakü arasında doğal gaz ve silah anlaşması imzalandığı bildirildi. 

Görüntülenme: 619 Tarih: 16 Kasım 2023 17:42
AZERBAYCAN SİYONİST İSRAİL İLE YENİ BİR ANLAŞMA İMZALADI

Siyonist İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana süren yoğun saldırılaında binlerce sivil hayatını kaybetti. Tüm dünyadan sert tepkiler alan İsrail rejimine Azerbaycan'dan destek geldi.

14 Kasım’da Tel Aviv ile Bakü arasındaki ilişkileri daha da pekiştirecek iki anlaşma imzalandığı öğrenildi. Bu anlaşmalardan birinin Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile İsrail arasında kapsamlı doğalgaz anlaşması olduğu belirtildi. Diğer anlaşmanın içeriği ise, Bakü’nün Tel Aviv'den 140 kilometre menzilli Barak füzeleri almak için 1.2 milyar dolara yaptığı anlaşma.

İsrail’in en büyük silah alıcısı olan Azerbaycan; Jerusalem Post gazetesinin birkaç sene önceki haberine göre Tel Aviv; Bakü’ye 1.6 milyar dolarlık silah satmış ve Azerbaycan yönetimine yakın bir şirkete 155 milyon dolar komisyon ödemişti.

parstoday

Yorumlar