KUDÜS'TE SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Bugün (16 Kasım Perşembe) sabah saatlerinde işgal altındaki Kudüs ile Batı Şeria'nın güney kesimindeki Beytlahim arasında, Tüneller Askeri Kontrol Noktası civarında Filistinli gençlerin gerçekleştirdiği silahlı eylem sonrası meydana gelen çatışmada 3 Filistinli genç şehit edilirken işgalci askerlerden ve yerleşimcilerden de 8 kişi yaralandı.  

Görüntülenme: 393 Tarih: 16 Kasım 2023 12:24
KUDÜS'TE SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Filistinli gençler söz konusu askeri kontrol noktasını basarak doğrudan işgalci askerlere ateş etmeye başladılar. İşgal yetkilileri eylemde 8 askerlerinin yaralandığını ve birinin durumunun ağır olduğunu itiraf ettiler. Eylemi gerçekleştiren üç Filistinli genç de çıkan silahlı çatışmada şehit edildi. 

Siyonistlere ait haber kaynaklarında eylemi gerçekleştirenlerden birinin olay yerinden kaçmış olabileceği şüphesine binaen işgal ordusunun bölgeye çok sayıda asker ve polis sevk ederek geniş çaplı arama başlattığı ifade edildi. 

Siyonist işgal rejiminin saldırgan ve vahşi tutumunun kendisine de bir geri dönüşünün olduğu, Filistin halkının işgalci siyonistlere karşı öfkesinin gün geçtikçe daha da arttığı, işgalci siyonistleri yurtlarından çıkarmadıkları sürece huzur ve güven içinde yaşamalarının mümkün olamayacağı düşüncesinin daha da yaygınlaştığı, bunun da işgalci siyonistlere karşı silahlı direnişin daha etkin hale gelmesine sebep olduğu görülüyor. Bu sosyal vakıa siyonist vahşetin şiddeti artırmasının kendine aslında kendi sonunu yaklaştırmaktan başka bir şey getirmediğini ortaya koyuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar