ZİYAD ENNEHHALE'DEN SİYONİST REJİME UYARI

İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri, Siyonist rejimin esir değişimi sürecindeki engellere değinerek, Siyonistlerin bu davranışının bizi esir değişiminden vazgeçirebileceğini duyurdu. 

Görüntülenme: 388 Tarih: 15 Kasım 2023 23:07
ZİYAD ENNEHHALE'DEN SİYONİST REJİME UYARI

İşgalci rejimin hâlâ esir takası sürecini aksatmaya çalıştığı ve birçok kaynağa göre Gazze'deki esirlerden kurtulmak için tüm esirleri öldürmeyi planladığı bir durumda, İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale, esirlerin durumuna ilişkin müzakere yöntemi ve Siyonistlerin davranışlarının, esir değişiminden vazgeçmemize neden olabileceğini açıkladı.
en-Nehale, koşullar uygun olana kadar mahkumları yanımızda tutacağımızı vurguladı. 

İsrail mahkumlarının hayatından endişe duymuyor 

Öte yandan İslami Cihat Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed El-Hindi, El Cezire'ye verdiği röportajda şunları söyledi: "Katar'ın tüm çabalarına rağmen Siyonist rejim, sivil mahkumların takası sürecini engelliyor. Katar'ın esirler konusunda arabuluculuğu, yakın zamanda sivil mahkumların değişimi konusunda yazılı bir anlaşma yapılmasına yol açtı ve direniş de bunu kabul etti, ancak Siyonistler anlaşmayı bozarak yeni koşullar dayattı."
El Hindi, "Siyonist rejim, esirlerinin canını önemsemiyor ve onları her yola başvurarak öldürmeye çalışıyor. Bu, Filistinli direniş gruplarının tüm bu mahkumların yaşamlarından endişe duyması nedeniyledir çünkü onları tüm Filistinli mahkumları işgal rejiminin hapishanelerinden kurtarmak için kullanmak istemektedir." açıklamada bulundu. 

Direniş tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını talep ediyor 

İslami Cihat Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, Filistinli esirlerin durumunun belirli bir grupla sınırlı olmadığını, tüm Filistinli grupları kapsadığını vurgulayarak, "Aksa Tufanı operasyonuna katılmayan gruplara mensup olanlar da dahil, istisnasız tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz." dedi. 

Esir Takasında Hamas ve İslami Cihat'ın tek pozisyonu var 

Esir takası anlaşmasının ancak Aksa Tufanı operasyonu sonrasında işgal güçleri tarafından gözaltına alınan 3 bin kişi de dahil olmak üzere tüm Filistinli esirlerin serbest bırakılması konusunda net bir anlaşmaya varılması halinde gerçekleşeceğini vurguladı. Ayrıca esir takasına ilişkin müzakereler sırasında Hamas ve İslami Cihat tam anlamıyla koordineli ve tek bir konumda bulunuyor çünkü her ikisi de esir takasının tamamen Filistin meselesi olduğuna ve belirli bir grubu ilgilendirmediğine inanıyor. Ayrıca şu anda işgalci rejimin zindanlarında bulunan tutsaklar da Filistin halkının liderleridir.
Muhammed El Hindi şunları söyledi: "Siyonist rejimin artık seçeneği kalmadı: Ya sivillere karşı sivillerin serbest bırakılması ya da tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılması karşılığında tüm İsrailli tutukluların serbest bırakılması. Siyonist rejim için tüm seçenekler zor olsa da, bu durumda direniş hala üstün durumda; Çünkü tutuklu değişimi Filistinliler için zafer anlamına geliyor; İşte bu nedenle işgalci rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu, esir değişimine ilişkin her türlü anlaşmadan kaçmak istiyor."
Filistin Hamas hareketinin siyasi büro üyesi "Halil el-Hiya" da aynı bağlamda Katar tarafının 3 haftadan bu yana bu müzakereleri ilerlettiğini belirtti: "Ancak bu konuda ne zaman bir anlaşma taslağı hazırlansa, işgalci rejim ortalığı karıştırmaya başlıyor ve bu rejimin esirleri serbest bırakmak istemediğini gösteren koşullar ortaya koyuyor."
"Esir takası için müzakereler 3 kez devam etti ve nihai anlaşmaya sadece birkaç dakika kaldı, ancak Siyonist rejim her seferinde anlaşmaları bozdu ve insani ateşkesi kabul etmeye yanaşmıyor ve suçlarına devam etmek istiyor. Aslında deliller, işgalci rejimin Gazze'de suç ve yıkımlara devam etmek istediğini, ayrıca Gazze'de direnen tüm esirlerini öldürme niyetinde olduğunu gösteriyor." diye sözlerine ekledi.

Tesnim

Yorumlar