DOUGLAS MCGREGOR: ABD BÖLGEDE TANSİYONU SÜREKLİ YÜKSELTİYOR

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) eski danışmanı Douglas McGregor, ABD'nin bölgede tansiyonun sürekli yükselmesine neden olan politikasının İsrail'in tamamen yıkılması tehlikelerini de içinde barındırdığına dikkat çekti. 

Görüntülenme: 466 Tarih: 30 Ekim 2023 22:39
DOUGLAS MCGREGOR: ABD BÖLGEDE TANSİYONU SÜREKLİ YÜKSELTİYOR

McGregor bugün (30 Ekim Pazartesi) Rusya Haber Ajansı (TASS) tarafından yayınlanan açıklamasında, ABD'nin tansiyonu yükseltme politikasının başarılı bir yöntem olduğunu düşündüğünü, bunu Ukrayna'da denediğini ancak bugün Ukrayna'nın perişan durumda olduğunu, aynı şeyin bölgesel savaşın uzun sürmesi durumunda İsrail açısından da söz konusu olabileceğinden endişe ettiğini söyledi. 

ABD'li uzman ABD'nin bugün Ortadoğu'da birçok ülkeyle karşı karşıya geldiğini bunun da felakete doğru sürükleyebileceğini dile getirdi.

İşgal rejiminin son yaptığı açıklamada işgalcilerden öldürülenlerin sayısının 1538'e yaralananların sayısının ise 5431'e çıktığı bilgisi verilmişti. Gazze çevresinde ve Lübnan sınırına yakın bölgelerde yer alan yahudi yerleşim merkezlerinin boşaltılması ve buralarda ikamet eden 1 milyona yakın yerleşimcinin başka yerlere nakledilmesi sebebiyle bu kişilerin işlerine gidememesi ve savaşın getirdiği külfet de işgal rejiminin ekonomisinin her gün yüz milyonlarca dolar zarar etmesine sebep oluyor. Başta turizm sektörü olmak üzere işgal rejimindeki bazı sektörler de tamamen durmuş vaziyette.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar