MALATYALI KADINLAR KORSAN İSRAİL'E DESTEK VEREN ÜNLÜ KAHVE MARKASININ ÖNÜNDE EYLEM YAPTI (VİDEO)

Malatya’da Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, işgalci siyonist rejime desteğini açıklayan Malatya’daki starbucks şubesi önünde “sessiz” oturma eylemi yapmayı planladıklarını ,ancak içerisini dolu insanlarla görünce vicdanlarının el vermediğini ve tepkilerini ortaya koyduklarını belirttiler. 

Görüntülenme: 439 Tarih: 29 Ekim 2023 18:28
MALATYALI KADINLAR KORSAN İSRAİL'E DESTEK VEREN ÜNLÜ KAHVE MARKASININ ÖNÜNDE EYLEM YAPTI (VİDEO)

Malatya’da faaliyet yürüten STK’ların Kadın Kolları tarafından oluşturulan Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, yaşanan vahşet ve soykırıma tepki göstermek amacıyla, Malatya’daki starbucks şubesi önünde “sessiz” oturma eylemi yapmayı planladı. Oraya gelen kadınlar, tekbirler getirip, HAMAS’a desteklerini dile getirdi ve işgalci siyonist rejime de lanet okudu.
Şube önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kadınlar, içerideki kalabalığı göründe şubenin kapatılması yönünde slogan attılar. İçeriden kendilerine tepki gelince ortam biranda gerildi. Kadınlardan bazıları şubenin işgalcilere destek verdiği gerekçesiyle starbucks yazısı altında asılan Türkiye bayrağının indirilmesini istediler ve bir vatandaş bayrağı indirerek kadınlara teslim etti. Şube, yoğun tepkileri görünce işletmeyi kapatmak zorunda kaldı ve içerisini boşattı.

İnisiyatif adına İLKHA’ya konuşan Ayşe Bağcı, şube önünde sessiz oturma eylemi yapmayı planladıklarını, ancak içeridekilerin duyarsızlığını görünce dayanamadıklarını ve tepkilerini dile getirdiklerini belirtti.  

“İşbirlikçisi starbucks önünde sessiz oturma eylemi yapmayı planlıyorduk”

Dün gece Gazze’ye yapılan bombardıman sonucunda Gazze’den hala haber alınamadığını anımsatan Bağcı, “Yine binlerce çocuk orada katledildi. İzin alarak bu işbirlikçisi starbucks önünde sessiz oturma eylemi yapmayı planlıyorduk fakat gelip bu starbucks'ın dolu olduğunu görünce vicdanımız yüreğimiz bunu kaldırmadı, kanımıza dokundu. O yüzden bugün buradaki sessiz eylemimiz maalesef sesliye dönüştü. Onlar buradan gitmeyene ne kadar biz buradan gitmeyeceğiz. Ülkemizde israilli ve işbirlikçilerini kesinlikle istemiyoruz. Birazcık merhameti olan birazcık vicdanı olan buna karşı çıkar. Bu bir din davası, bir cemaat davası değil, bu bir insanlık davası… Çocukların paramparça olduğunu gördükleri halde halen burada gelip işbirlikçilerinin kahvelerini içebiliyor. Varsa insanlıklarını sorgulamalı. Suratımıza bakıp gülümseyen bu insanlara insan da demiyorum, hayvan da demiyorum çünkü bunlar çok farklı mahlukatlar onları istemiyoruz. Polis eşliğinde araçlarına binip gittiler tekrar bir grup aynı şekilde gelip önümüzden geçtiler provoke ettiler ama bizim amacımız provokasyonlara gelmek değil. Elhamdülillah burada ne için olduğumuzun farkındayız. Gazze’de soykırım var ve Starbucks bunu destekledi. Orada oturan insanları aklım almıyor. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun kesinlikle bir parça vicdanı olan orada oturup kahve içmemeli geceden beri insanlar paramparça parçaları poşetlere konurken insanım diyen nasıl bu katilleri desteklerler. Malatya’da starbucks’ın kapatılmasını istiyoruz.” dedi.

“israil malları kesinlikle ve kesinlikle boykot edilmeli, sadece biz değil ülkemize de girmemeli”

Bağcı, “İsrail malları kesinlikle ve kesinlikle boykot edilmeli, sadece biz değil ülkemize de girmemeli. Devlet bir politika uygulamalı. Ama şöyle bir gerçek vardır ki bu arz ve talep meselesidir. Halk istemeyecek, devlet de kabul etsin. Halk olarak tepkimizi göstermeliyiz. Yüzde yüz indirim dahi yapsalar tenezzül edip almamalıyız.” diye duygularını belirtti.  (İLKHA)
 

Yorumlar