İMAM HAMENEİ: ABD SİYONİST REJİMİN ÇÖKÜŞÜNDEN ENDİŞE DUYMAKTADIR

İmam Hamanei, bu görüşmede yaptığı konuşmanın önemli satır başları şöyle: ‘Amerika, Siyonist rejimin Gazze'deki suç ve cinayetlerinin kesin bir şekilde ortağıdır ve Siyonist rejimin çöküşünden endişe duymaktadır. 

Görüntülenme: 318 Tarih: 25 Ekim 2023 19:42
İMAM HAMENEİ: ABD SİYONİST REJİMİN ÇÖKÜŞÜNDEN ENDİŞE DUYMAKTADIR

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, İmam Humeyni (r.a) Hüseyniyesi'nde Luristan Eyaleti Şehitleri Kongresi üyeleriyle bir araya geldi.

İmam Hamanei, bu görüşmede yaptığı konuşmanın önemli satır başları şöyle:

‘Amerika, Siyonist rejimin Gazze'deki suç ve cinayetlerinin kesin bir şekilde ortağıdır ve Siyonist rejimin çöküşünden endişe duymaktadır.

Zalim ve şer ülke liderlerinin işgal altındaki topraklardaki varlığı, onların Siyonist rejimin dağılmasından duydukları endişeyi göstermektedir.

İslam devletleri suçlular ve katiller karşısında pasif kalmamalıdır. Zafer kesinlikle Filistin'indir.

Gazze olayı bir yandan mazlumiyet, diğer yandan otorite sahnesidir.

Evet, Gazze halkı gerçekten mazlumdur ve bu acımasız ve kana susamış düşman, gaspçı terör rejimi, suç ve cinayette sınır tanımamaktadır. Bir bombardımanda binlerce kişiyi şehit etmektedir, bu rejim böyle sınır tanımaz bir rejimdir.

İnsanların mazlumiyeti bu şekilde ortaya çıkmaktadır. Ama bu zulmün yanında iki önemli nokta var: Birinci nokta bu insanların sabrı ve bu insanların tevekkülüdür. Bu insanlar gerçekten de çok sabır gösterdiler.

Bunun yanı sıra bir diğer önemli nokta da Filistinli savaşçıların gaspçı rejime yönelik bu saldırısında bu rejime vurduğu darbenin belirleyici bir darbe olmasıdır. Şu ana kadar bu rejime böyle bir darbe vurulmadı, daha önce de söylediğimiz gibi bu darbenin telafisi mümkün değildir. Zaman geçtikçe bu darbenin onarılamayacağı daha da belirgin hale geliyor.

rasthaber

Yorumlar