HAMAS YETKİLİSİ ALİ BEREKE'DEN İRAN VE HİZBULLAH AÇIKLAMASI

Hamas'ın Lübnan'da sürgündeki liderliğinden Ali Bereke, cumartesi günkü saldırının sadece Gazze'deki bir grup üst düzey Hamas komutanı tarafından bilindiğini belirtti. Barakeh, grubun en yakın müttefiklerine bile saldırı hakkında bilgi verilmediğini kaydetti. 

Görüntülenme: 356 Tarih: 12 Ekim 2023 19:00
HAMAS YETKİLİSİ ALİ BEREKE'DEN İRAN VE HİZBULLAH AÇIKLAMASI

Hamas'ın üst düzey yetkilerinden Ali Bereke, cumartesi İsrail'e yaptıkları son 50 yılın en büyük saldırısının planlanmasına İran'ın destek verdiği iddialarını yalanladı, ancak yıkımın boyutuna göre Tahran ve Lübnan Hizbullahı'nın ileride savaşa katılabileceğini ifade etti. 

ABD merkezli haber ajansı Associated Press'e konuşan Hamas'ın Lübnan'da sürgündeki liderliğinden Bereke, cumartesi günkü saldırının sadece Gazze'deki bir grup üst düzey Hamas komutanı tarafından bilindiğini belirtti. Bereke, grubun en yakın müttefiklerine bile saldırı hakkında bilgi verilmediğini kaydetti.

Bereke, İsrail kontrolündeki topraklarda ne kadar ilerleyebildiklerinin "kendilerini bile şaşırttığını" söyledi. 

"Bu büyük çöküş bizi şaşırttı" diyen Bereke, "Biraz ilerleyip takas için birkaç esir almayı düşünüyorduk. Orduları kağıttan kaplan çıktı" ifadesini kullandı. 

"Bu savaş ve tüm senaryolar için iyi hazırlandık, uzun savaşa hazırız" diyen Bereke, Hamas'ın esirleri İsrail'deki Filistinli tutukluları çıkarmak için kullanacaklarını dile getirdi. Hamas yöneticisi, rehin tutulanların ABD'deki Filistinli tutuklular için bile kullanılabileceğini bildirdi. 

Bereke, İranlı güvenlik yetkililerinin saldırının planlanmasında rol aldığı iddialarını da yalanladı. Öte yandan Bereke, "Gazze bir imha savaşına maruz kalırsa İran ve Lübnan Hizbullahı'nın savaşa katılacağını" ifade etti.

İslamiAnaliz

Yorumlar