BATILI ÜLKELERDEN KORSAN İSRAİL'E TAM DESTEK

Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Almanya, İngiltere ve yayınladıkları ortak bildiride gaspçı rejime desteklerini vurgulayıp Hamas'ın Siyonist rejimin cinayetlerine tepkisini kınadılar. 

Görüntülenme: 290 Tarih: 10 Ekim 2023 19:56
BATILI ÜLKELERDEN KORSAN İSRAİL'E TAM DESTEK

Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya'nın yayınladıkları ortak bildiride, "İsrail'in kendini savunma yönündeki çabalarını destekliyoruz"ifadeleri yer aldı.

Isna'nın  verdiği habere göre, ABD ve adı geçen dört Avrupa ülkesi, Filistin İslami direniş hareketi "Hamas"ın Siyonistlerin saldırı ve cinayetlerine yönelik tepkisini kınadı.

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya da bu ortak açıklamada "Filistin halkının meşru taleplerini kabul ediyoruz ve İsrailliler ile Filistinliler için adalet ve özgürlüğün sağlanması için eşit önlemleri destekliyoruz" iddiasında bulundu.

Bu ortak açıklama, birçok Avrupa ülkesinin halkının Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik saldırganlığının sona ermesini talep ettiği bir dönemde yayınlandı.

Pazartesi günü İspanya'nın başkenti Madrid şehri, Filistin'e destek ve İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik canice saldırılarını kınayan gösterilere sahne oldu.​

parstoday

Yorumlar