SİYONİST ÇETELER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 481 Tarih: 05 Ekim 2023 09:59
SİYONİST ÇETELER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Siyonist işgalcilerin yahudi bayramları bahanesiyle kutsal Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarından kaynaklanan felaket ve kriz devam devam ediyor. Yahudilerin Çardaklar Bayramı'nın altıncı gününe tekabül eden bugün (5 Ekim Perşembe) yine siyonist işgalci polisler ve askerler tarafından özel olarak himaye edilen yahudi yerleşimciler Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi. 

Kudüs'teki kaynaklar yerleşimci çetelerin bugünkü Mescidi Aksa baskınlarına 414 yahudi yerleşimcinin iştirak ettiğinin tespit edildiğini dile getirdi. Yerleşimci çeteler işgalci polislerin ve askerlerin himayesi altında Mağribliler Kapısı tarafından Mescidi Aksa'nın alanına girdi. 

Yerleşimcilerin içeri girdikten sonra muhtelif şekillerde yahudi ayinleri düzenledikleri ve provokatif hareketlerde bulundukları belirtildi.

İşgalci askerler ve polislerin, yerleşimcilerin baskınlarını kolaylaştırmak amacıyla sabah saatlerinden itibaren Mescidi Aksa'ya namaz ve itikaf için gelen Müslümanlara ve özellikle de öğrencilere engel oldukları ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar