SİYONİST İŞGALCİLER 2023 YILINDA MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK BASKINLARINI ARTIRDI

2023 yılının başından geçtiğimiz Eylül ayının sonuna kadar geçen 9 aylık süre içinde Kudüs'teki kutsal Mescidi Aksa'ya 41 binden fazla yahudi yerleşimcinin baskın düzenlediği bilgisi verildi.  

Görüntülenme: 491 Tarih: 05 Ekim 2023 13:52
SİYONİST İŞGALCİLER 2023 YILINDA MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK BASKINLARINI ARTIRDI

Kudüs Valiliği tarafından hazırlanan ve bugün (4 Ekim Çarşamba) yayınlanan raporda İsrail işgal rejiminin ve onun milis güçleri niteliği taşıyan yahudi yerleşimcilerin, işgal altındaki Kudüs'te gerçekleştirdikleri ihlaller hakkında muhtelif bilgilere yer verildi. 

Raporda, 2023'ün ilk üç çeyreğinde Mescidi Aksa'ya toplamda 41 bin 162 yerleşimcinin baskın düzenlediğinin tespit edildiği belirtildi. 

Belirtilen süre içinde Kudüs'te işgalcilerin saldırılarında dördü çocuk olmak üzere 12 Filistinlinin şehit edildiği bilgisi verildi. 

Raporda verilen bilgilere göre işgal rejimi halen 25 Kudüslü şehidin cenazesini Rakamlar Mezarlığı adını verdiği ve şehit edildikten sonra rehin alınan cenazelerden ailelerine teslim edilmeyenlerin gömüldüğü mezarlıklarda tutuyor. 

İşgal rejimi Kudüs'teki Filistinlileri göçe zorlamak için onlara yönelik baskı ve şiddet uygulamalarını sürekli artırıyor. Bu baskı uygulamalarında yerleşimci terör çetelerinden de büyük çapta yaralanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar