SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 677 Tarih: 02 Ekim 2023 11:13
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin özel olarak himaye ettiği yerleşimcilerin, yahudilerin bayramlarını bahane ederek Mescidi Aksa'ya yönelik olarak düzenledikleri baskınlar ve tahrikler devam ediyor. Bugün (2 Ekim Pazartesi) sabah da yine işgal güçleri tarafından himaye edilen yüzlerce yahudi yerleşimcinin, yahudilerin Çardaklar Bayramı'nın üçüncü günü münasebetiyle Mağribliler Kapısı tarafından Mescidi Aksa'nın sahasına girerek, içeride çeşitli şekillerde yahudi ayinleri gerçekleştirdikleri bildirildi.

İşgal yönetiminin yahudi yerleşimcilerin baskınlarını kolaylaştırmak amacıyla çok sayıda polisi Mescidi Aksa'nın sahasına ve civarına yerleştirdiği belirtildi. 

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'nin tespitlerine göre bugün sabah, aralarında aşırı ırkçı ve saldırgan görüşleriyle öne çıkan siyonist lider  Yehuda Glick'in de bulunduğu 842 yahudi yerleşimci işgal polislerinin himayesi altında Mescidi Aksa'nın sahasına girdi. 

İşgal güvenlik güçlerinin yahudi yerleşimcilerin güvenliklerini sağlama iddiasıyla Mescidi Aksa çevresinde adeta bir polis duvarı oluşturdukları ve namaz kılmaya gelen Müslümanları içeri almadıkları ifade edildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar