TEL AVİV'DE SİBER SALDIRI KUŞKUSU

Yerel haber kaynakları Tel Aviv'de ve işgal altındaki Filistin'in diğer iki şehrinde devam eden ve protesto seslerinin yükselmesine sebep olan geniş elektrik kesintileri yaşandı. 

Görüntülenme: 414 Tarih: 01 Ekim 2023 15:21
TEL AVİV'DE SİBER SALDIRI KUŞKUSU

 İşgal altındaki Filistin'deki sosyal medya kullanıcıları, dün gece işgal altındaki bölgenin farklı bölgelerinde büyük çaplı bir elektrik kesintisi yaşandığını bildirdi.

Yayımlanan habere göre, Cuma günü geç saatlerde yaşanan büyük çapta elektrik kesintisi nedeniyle Tel Aviv'in güney bölgeleri ile "Holon" ve "Bet Bam" adlı iki şehir zifiri karanlığa gömüldü.

 Yerel yetkililer bu olayın nedeni olarak elektrik voltajındaki dalgalanmayı belirtirken, bu bölgelerde yaşayanlar bu bölgelerdeki elektrik tesislerine siber saldırı düzenlenme ihtimalini bildiriyor.

 Elektrik şebekesinde yaşanan yaygın kesinti, evlere elektrik dağıtım hizmetinin durdurulmasının yanı sıra, trafik ışıklarının da çalışmamasına ve kentte araç trafiğinin aksamasına neden oldu.

 İşgal altındaki toprakların farklı bölgelerinde yaygın ve sürekli elektrik kesintileri yaşanırken bu rejim, uzun zaman önce elektriğini komşu ülkelere ve Avrupa'ya devretmeye ve satmaya hazır olduğunu duyurmuştu.

tesnim

Yorumlar