FİLİSTİN ESİR KULÜBÜ ÖNEMLİ BİR RAPOR YAYINLADI

İsrail işgal güçleri, içinde bulunduğumuz 2023 yılının başından bu yana, aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu 60 Filistinliyi yaralı halde esir aldılar.  

Görüntülenme: 281 Tarih: 27 Eylul 2023 07:12
FİLİSTİN ESİR KULÜBÜ ÖNEMLİ BİR RAPOR YAYINLADI

Filistin Esir Kulübü'nün hazırladığı bir rapora göre işgal güçleri yaralı halde esir aldıkları Filistinlilere, esir alma esnasında kendilerine saldırıda bulunulması dahil olmak üzere muhtelif yöntemlerle planlı bir şekilde eziyet ediyor. Sağlık durumlarıyla ise ciddi bir şekilde ilgilenmiyor. 

İşgal güçleri yaralıları zindana yerleştirdiği zaman da almış oldukları yaraları onlara işkence etmenin bir aracı olarak kullanıyor. Bu yöndeki uygulamaları ise kasıtlı tıbbi ihmal, saldırı ve planlı bir şekilde yavaş yavaş ölüme sevk etme politikasının bir parçasını oluşturuyor. 

Rapora göre, yaralı halde esir alınanların çoğu zaman hareket etme imkanlarının olmamasına ve taşınmaları için birilerinin yardımına ihtiyaç duymalarına rağmen işgal askerleri onların ellerini ve ayaklarını bağlıyor. Daha sonra hastanelere sevk edilmeleri durumunda da çoğu zaman elleri ve ayakları bağlı bir şekilde muayeneye veya yoğun bakıma alınıyorlar. Üstelik kendileriyle ilgilenmek için avukatların devreye girmesi durumunda da işgal rejimi yetkilileri yaralı esirlerin avukatlarıyla görüşmelerine müsaade etmiyor. 

Raporda işgal rejimine karşı verilen hak mücadelesinde, son dönemde yaralı olarak esir edilenlerin sayısında belirgin bir artış olduğuna dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar