NETANYAHU ABD'DEN ELİ BOŞ DÖNDÜ

Netanyahu'nun ABD'ye yaptığı son ziyarette sergilediği kötü performans ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmasıyla ilgili eleştiriler sürüyor. 

Görüntülenme: 270 Tarih: 27 Eylul 2023 20:46
NETANYAHU ABD'DEN ELİ BOŞ DÖNDÜ

Siyonist gazete Jerusalem Post bu ziyareti analiz ederken bunu Siyonist rejimin ve Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler'deki en zayıf varlığı olarak nitelendirdi.
Siyonist medya bu zayıflığın nedenlerini açıklarken şunları da yazdı: "Yargı reformlarını protesto etmek amacıyla Binyamin Netanyahu ve kabinesine karşı içeride de devam eden gösteri akışı ABD'ye de sıçradı. Netanyahu'nun hem bu yolculuğun tadını çıkaracak bir yol bulamamasına hem de hedeflerine ulaşamamasına yol açtı."
Bu rapor şöyle belirtiyor: "İsrail Başbakanı, gösteriler hakkında konuşma fırsatı bulduğunda bile birkaç kez göstericileri küçümsedi ve açık sözlerle onlarla alay etti."
Bu ziyareti en kötü yapan ikinci sebep ise Amerikalı milyarder Elon Musk ile Kaliforniya'daki Tesla otomobil fabrikasına yaptığı ziyaret sırasında gerçekleşen görüşmesiydi; yargı reformlarına gelince Netanyahu bu reformları büyük bir hata olarak nitelendirdi. 
Üçüncü sebep ise Netanyahu ile Biden arasındaki görüşmede ABD Başkanı'nın 9 ay boyunca kendisiyle görüşmeyi kabul etmemesine rağmen, bu kez Netanyahu'yu Beyaz Saray'a davet etmedi ve bunu kabinesinin yargı reformu programlarıyla ilgili eylemleri nedeniyle değerlendirdi.
Bu arada Jerusalem Post'a göre Netanyahu, BM Genel Kuruluna katılma ve konuşma yapma sırasında Beyaz Saray'a davet edilme konusunda oldukça istekliydi.
Ancak İsrail Başbakanı, tüm çabalara rağmen sonunda Amerikan Başkanı ile New York'ta bir otelde bir saat görüşmeyi başardı ve Netanyahu'nun görüşme yeri nedeniyle yarım saat geç geldi.
Netanyahu'nun bu yenilgisine ve başarısızlığına ek olarak Amerikan medyasının onunla konuşmak konusundaki ilgisizliği de eklendi, İsrail medyasının ise bu varlığı çok zayıf ve kötü bir şekilde yansıtmasıydı. Belki de bu yüzden Fox News ve CNN ile yaptığı konuşmada çok gergin ve agresif görünüyordu.

tesnim

Yorumlar