SİYONİST ASKERLER FİLİSTİNLİ GAZETECİLERE YÖNELİK HAK İHLALLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi tarafından yapılan açıklamada İsrail işgal rejiminin 2023 yılının başından itibaren basın mensuplarına yönelik 542 ihlal gerçekleştirdiği bildirildi.  

Görüntülenme: 287 Tarih: 26 Eylul 2023 11:49
SİYONİST ASKERLER FİLİSTİNLİ GAZETECİLERE YÖNELİK HAK İHLALLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ofis, Dünya Filistin Basınıyla Dayanışma Günü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında dünyanın, her yılın 26 Eylül tarihinde Filistin basınıyla dayanışmasını tazelediği ve bu vesileyle Filistinli basın yayın mensuplarına yönelik saldırı ve ihlaller hakkında da bilgiler verildiği belirtildi. 

Açıklamada söz konusu ihlallerden 131'inde basın mensuplarının kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığı, darp edildiği, yerde sürüklendiği veya insan kalkanı olarak kullanıldığı ifade edildi. 

Açıklamada söz konusu ihlaller çerçevesinde işgal güçlerinin saldırı ve haksızlıklarının gün yüzüne çıkarılmasının engellenmesi amacıyla 189 basın mensubunun görevini yerine getirmesinin zorla engellendiğine dikkat çekildi. 

32 ihlalin ise basın mensuplarının evlerinin veya iş yerlerinin basılması, arama yapılması ve eşyaların tahrip edilmesi suretiyle gerçekleştirildiği belirtildi. 

80 ihlalin ise sosyal medya kurumlarının İsrail işgal rejimiyle aralarındaki işbirliği gereği, yayın kurallarına riayet edilmemesi gerekçesinin kullanılması suretiyle Filistinli basın mensuplarının mesajlarının engellenmesi suretiyle gerçekleştirildiği dile getirildi.

Açıklamada ayrıca işgal rejiminin gözaltına alınan basın mensuplarına muhtelif şekillerde işkence ettiği ve bunlardan 15'i hakkında rapor hazırlandığı bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar