SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

Siyonist işgalcilerin yahudi bayramlarını bahane ederek başta Mescidi Aksa olmak üzere Müslümanların muhtelif mukaddes mekanlarını kirletme faaliyetleri sürüyor. Dün sabah da 351 yahudi yerleşimcinin işgalci askerlerin ve polislerin himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyerek içinde dolaştıkları ve dini ayinler yaptıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 449 Tarih: 26 Eylul 2023 12:26
SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

Baskıncıların yahudilerin geleneksel kahin kıyafetlerini (dini kıyafetler) giydikleri ve Mescidi Aksa'nın sahası içinde Telmudi ayinler yaptıkları bilgisi verildi. 

Baskıncıların sabah saatlerinden itibaren Mağribliler Kapısı'nın önünde toplandıkları sonra da hep birlikte içeriye baskın düzenledikleri ifade edildi. 

İşgal güçlerinin baskın esnasında yerleşimcilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla, Mescidi Aksa içinde bulunan Abdurrahman El-Alemi isimli gazeteciyi rehin aldıkları, murabıtlardan bazılarını da gözaltına aldıkları bildirildi.

İşgal yönetimi yetkilileri, 15 Eylül Cuma günü öğleden itibaren yahudi takviminin yılbaşı ve yahudi bayramlarının başlaması bahanesiyle Batı Şeria bölgesinde genel bir sıkı yönetim uygulama kararı aldı. Bu amaçla bazı yolları trafiğe kapatarak kontrolleri artırdı. İşgalcilerin amaçlarının yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa baskınlarını kolaylaştırmak olduğu ifade edildi. İşgal askerleri ve polisleri tarafından özel himaye altına alınan yahudi yerleşimciler, yahudilerin bayramlarını Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlemek ve orada Müslümanları huzursuz etmek için bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışıyorlar. Bu baskınlarını aynı zamanda Mescidi Aksa'ya el koyma planlarının bir parçası olarak görüyorlar.

Yahudilerin 16 Eylül'de başlayan bayramlar dönemi 8 Ekim'e kadar sürecek. Bu dönem yahudi yılının başlangıcı (Roş Aşana), 10 tevbe günü, Büyük Keffaret Günü (Yom Kippur) ve Çardaklar Bayramı'nı (Sukot) kapsıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar