İSLAMİ CİHAD HAREKETİ LİDERLERİNDEN İHSAN ATAYA KUDÜS GÖNÜLLÜLERİ'NİN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMDA KONUŞTU (VİDEO)

Filistin İslami Cihad Hareketi Merkez Komite Üyesi ihsan Ataya ve direniş mensuplarının katılımıyla düzenlenen program Kuran tilaveti ile başladı. 

Görüntülenme: 582 Tarih: 25 Eylul 2023 21:16
İSLAMİ CİHAD HAREKETİ LİDERLERİNDEN İHSAN ATAYA KUDÜS GÖNÜLLÜLERİ'NİN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMDA KONUŞTU (VİDEO)

Filistin İslami Cihad Hareketi Uluslararası İlişkiler Başkanı İhsan Ataya programda yaptığı konuşmada Kudüs’ün Kılıcı savaşı ile birlikte siyonist düşmanla savaşın dengelerinin değiştiğini ve direnişin belirleyici güç haline geldiğini söyledi.

Başta Cenin olmak üzere, Batı Şeria’da Filistin direnişinin geldiği aşamaları anlatan Ataya, Direnişin genişleyerek ve güçlenerek büyüdüğünü ve bundan sonraki savaşta siyonist rejime karşı direniş cephesinin ortak hareket edeceğini, bunun da siyonist işgalin sonunu getireceğini belirtti.

Bazı İslam ülkeleri ile siyonist rejim arasında süren normalleşme görüşmeleri ve anlaşmalarının direnişi köşeye sıkıştırma amaçlı olduğunu belirten Ataya, siyonist rejimin zaman kazanmaya çalıştığını belirtti.

Ataya konuşmasında Filistin direnişine sunulan desteklerin direnişi daha da güçlü kıldığını dünya müslümanları ile Filistin direnişi arasındaki dayanışmanın Filistini tamamen özgürleştireceğini belirtip Türkiyeli müslümanların bu konuda çok büyük katkılarının olduğunu belirtti.

Ataya’nın konuşmasının ardından Siyonist işgal güçlerinin Gazze bombardımanlarına hedef olan bacaklarını kaybeden Filistinli mücahid İslam Asalya yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:

“Biz buradan İşgalcilere şunu söylüyoruz: Filistin’e işgalci olarak geldiniz, yenilmiş yenilmiş olarak döneceksiniz! Siz buraya silah gücüyle geldiniz, Filistin’den silah gücüyle çıkarılacaksınız! Filistin’e canlı olarak geldiniz ama, Allah’ın buradan ölü olarak çıkarılacaksın! Bunu da bilin ki Filistin sizin için bir mezar olacaktır! Şunu bilmeniz gerekiyor: göze göz, dişe diş, silaha silah ve kısasa kısas!”

Ataya’nın konuşmasının ardından Ülkemizdeki Filistinlilerin yardım kuruluşu olan İhsan derneği başkanı Ebu Salih de filistinli şehit aileleri başta olmak üzere, siyonist saldırılar sonucu evleri yıkılan ve evsiz kalan Filistinlilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması noktasında sürdürdükleri projeler hakkında bilgi verdi. 

Programın sonunda Filistin Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Nureddin Şirin, Filistin İslami Cihad Hareketi’nin ortaya koyduğu destansı direniş, büyük fedakarlık ve kurbanlarla direniş cephesinin yüzakı olduğunu, buna karşılık, Filistin İslami Cihad Hareketi’nin görülmek istenmediğini ve birtakım komplolarla yalnızlaştırıldığına dilkat çekerek Filistin İslami Cihad Hareketi ile maddi manevi her alanda güçlü ve yaygın bir dayanışma içinde olmak gerektiğini söyledi.

Şirin konuşmasının sonunda, bazı Arap ülkeleri ile Türkiye’nin siyonist rejimle normalleşme noktasında sürdürdükleri görüşmeler ve atılan adımların siyonist düşmanı daha da küstahlaştırıp azgınlaştırdığını belirterek siyonist işgal rejimi ile kurulan ilişkiler ve kurulan ittifakların bir zillet ve utanç olduğunu ve bunun karşısında hiç bir zaman sessiz ve tepkisiz kalınmayacağı söyledi.

Program  dua ile sona erdi.

ekrangazetesi.com

Yorumlar