ŞEYH MUHAMMED SERENDEH'TEN MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK ÇAĞRISI

İşgal güçlerinin bugün (22 Eylül Cuma) Kudüs kenti çevresinde ve Eski Belde semtinde kurduğu barikatlar ve tüm engelleme çabalarına rağmen on binlerce Filistinli Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya akın etti. 

Görüntülenme: 335 Tarih: 22 Eylul 2023 19:16
ŞEYH MUHAMMED SERENDEH'TEN MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK ÇAĞRISI

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, Mescid-i Aksa’da bugün kılınan Cuma namazında 50 bin kişinin bulunduğunu açıkladı.
 

Mescid-i Aksa’da bugün ayrıca Libya’daki sel felaketinde ve Fas’ta yaşanan depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Serendeh, Cuma hutbesinde Mevlid Kandili’nin bir anlamda Kudüs’ün İslami kimliğinin ilanı olduğunu ve bu kimliğin İsra ve Miraç mucizesiyle birlikte ilahi kararla tescillendiğini söyledi.
 

Mescid-i Aksa’da Müslümanlardan başka hiç kimseye yer olmadığına dikkat çeken Serendeh, Mescid-i Aksa’dan taviz verilmemesi ve Mescid-i Aksa’ya destek olunması çağrısında bulundu.
 

Bugün ayrıca “Büyük Fecir” faaliyetleri kapsamında Batı Şeria’nın, Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden binlerce kişi sabah namazını Mescid-i Aksa’da eda etti.
 

Sabah namazının ardından dini sohbetler yapıldı ve Mescid-i Aksa’nın avlusunda cemaate kahvaltılık yiyecek ile içecek dağıtıldı.
 

El-Halil’de de yüzlerce Filistinli sabah namazını İbrahim El-Halil Camii’nde eda etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar