SABRA-ŞATİLLA KATLİAMININ YIL DÖNÜMÜ

Sabra ve Şatilla'nın katliamı, işgal rejiminin terör makinesinin Batı'nın, özellikle de ABD'nin desteklediği organize ve hedefli cinayetlerinin yalnızca bir örneğidir. 

Görüntülenme: 348 Tarih: 18 Eylul 2023 14:39
SABRA-ŞATİLLA KATLİAMININ YIL DÖNÜMÜ

16 Eylül 1982'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'u işgal eden Siyonist ordusu, Filistin'deki iki kamp yani Sabra ve Şatilla'da 20. yüzyılın en kanlı ve en acımasız katliamlarından birini gerçekleştirdi. İsrail rejiminin dönem başbakanı Ariel Şaron'un önderliğinde üç gün boyunca yani 16, 17, 18 Eylül’de Sabra ve Şatilla'da yaşayan Filistinlilere yönelik katliamda, bu kamplarda yaşayan kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere 3 binden fazla Filistinli şehit edildi.o dönemde bu kamplarda yaşayan 20 bin insandan 3500 ila 5000 kişinin şehit edildiği belirtildi.

Sabra ve Şatilla cinayeti, 3 ay süren kuşatma sırasında Siyonist rejimin savaş makinesine karşı duran Filistinlilere karşı bir intikamdı. Üstelik uluslararası toplum, Filistin direnişinin Beyrut'tan çekilmesinin ardından Filistin kamplarına sığınanlara destek garantisi vermişti.  Ancak bu garantiyi sağlayan ülkeler verdikleri söz ve taahhütleri yerine getirmeyerek bu kampların masum sakinlerini saldırganların cinayetleri karşısında yalnız bıraktılar.

Önemli olan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Sabra ve Şatilla'da yaşananları Filistinlilere yönelik katliam olarak nitelendirmesine rağmen bu cinayeti sadece kınamakla yetinmesidir. Her ne kadar Güvenlik Konseyi, Siyonist rejimden güçlerini kayıtsız şartsız Lübnan'ın bilinen sınırlarına çekmesini istese de, bu rejim savunmasız Filistin halkını öldürmeye devam etti. Bu cinayetetn 41 yıl sonra Kudüs işgalci rejimi, Filistin halkına yönelik hedefli ve planlı devlet suçunu hala sürdürüyor, fakat Güvenlik Konseyi ve iddiacı Arap güçleri bu cinayetleri hatta sözlü bile kınamıyorlar.

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani Çafi, Siyonist rejim askerleri tarafından gerçekleştirilen Sabra ve Şatilla Katliamı'nın yıl dönümünde "X" sosyal ağında şöyle yazdı: "Bugün (16 Eylül Cumartesi) Siyonistler ve onların paralı askerleri tarafından Sabra ve Şatilla kamplarındaki masum ve savunmasız Filistinli kadınların, çocukların ve erkeklerin katliamının yıl dönümüdür, onlar bu büyük cinayetle tarihin tüm canilerinin yüzünü ağarttılar.

"Kenani şunları belirtti: "Sabra ve Şatilla Katliamı, Siyonist rejimin ve onun destekçilerinin alnından asla silinmeyen bir utanç lekesidir." İran dışişleri bakanlığı sözcüsü ayrıca şunları yazdı: "Sabra ve Şatilla vahşi katliamı, masum çocuklar, kadınlar ve erkekler olmak üzere Filistinli vatandaşlara karşı cani İsrail rejiminin organize terör makinesinin performansının sadece bir örneğidir; çünkü bu cinayetler, uzun zamandır birkaç on yıl boyunca Amerika ve Avrupa'nın işgalci Siyonistleri desteklemesiyle hâlen devam etmektedir."

Sabra ve Şatilla cinayeti ve başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşların eylemsizliği bir yandan işgalci rejime cinayetlerine devam edebileceğini kanıtlarken diğer  yandan Filistinlilere, sığınmak için küresel kurumlara, bölgesel ve küresel güçlere güvenmemeleri gerektiğini kanıtladı.

parstoday

Yorumlar