MAHİR EL AHRES AÇLIK GREVİNİ ASKIYA ALDI

İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden esir Mahir El-Ahres 23 günden beri sürdürmekte olduğu açlık grevini bugün (14 Eylül Perşembe) akşam saatlerinde askıya aldı.  

Görüntülenme: 340 Tarih: 15 Eylul 2023 10:10
MAHİR EL AHRES AÇLIK GREVİNİ ASKIYA ALDI

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti'nin yaptığı açıklamaya göre, esir Mahir El-Ahres hakkında iddianame hazırlanmasından sonra avukatına savcılıkla görüşme fırsatı vermek amacıyla 23 günden beri sürdürmekte olduğu açlık grevini askıya aldı. Heyet, esirin, hakkında 23 Ekim 2023 tarihinde iddianameyi okuma duruşması gerçekleştirilmesinin kararlaştırılmasından sonra böyle bir karar verdiğini dile getirdi.

Siyonist işgal güçleri Mahir El-Ahres'i 23 Ağustos tarihinde, işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in güneyindeki Seyletu'z-Zahr kasabasında bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına almışlardı. Aile Mahir El-Ahres'in işgal güçleri tarafından tutuklanmasının hemen ardından maruz kaldığı muameleyi protesto amacıyla açlık grevini başlattığını duyurmuştu.

Evli ve 6 çocuk babası olan El-Ahres daha önce de 5 yılını işgal zindanlarında geçirmiş eski esirlerden. 2020 yılında da 103 gün süren açlık grevi gerçekleştirmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar