AVRO-AKDENİZ'DEN AVRUPA ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Avro-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, Filistin'le İlişkiler Parlamento Heyeti'nin toplantısında yaptığı açıklamada İsrail işgal rejiminin yıpratma savaşı verdiğini, bu amaçla işgal altındaki Filistin topraklarında Avrupa tarafından projeleri de yıktığını ve bu yolla Avrupa'nın yaptığı yardımları sınırlandırmaya çalıştığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 340 Tarih: 15 Eylul 2023 14:57
AVRO-AKDENİZ'DEN AVRUPA ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Örgüt, işgal hükümetinin işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik terör faaliyetlerine arka çıktığına ve bu faaliyetleri teşvik ettiğine, bu amaçla onlara silah ruhsatı verdiğine ve kendilerini silah taşımaya teşvik ettiğine dikkat çekti. Bu arada işgal ordusunun da, onların Filistinlilerin peşine düşmeleri ve arazilerini yakmaları durumunda onlara destek niteliğinde emirler çıkardığına işaret etti. 

Filistin'le İlişkiler Parlamento Heyeti dün (13 Eylül Çarşamba) akşam Fransa'nın Strazburg şehrinde toplanarak İsrail işgal rejiminin Filistin'de Avrupa'nın finanse ettiği projeleri yıkması konusunu ele aldı.

Toplantıda Avro-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün İletişim Sorumlusu Muhammed Şehade Avrupa Parlamentosu üyelerinden seslerini yükseltmelerini ve her şeyin adını doğru koymalarını, bunun için de Batı Şeria'daki yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin aleyhindeki terör faaliyetlerinin adını da doğru koymalarını istedi. 

Avro-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupalı parlamenterlere işgal rejiminin Avrupa'nın finanse ettiği projeleri yıkmaktan dolayı cezalandırılması gerektiğini hatırlattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar