HAMAS'TAN UNRWA'YA TEPKİ

Kısa adı UNRWA olan Birleşmiş Milletler Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın, cinsel sapıklıkları normalleştiren ve "Davranış Kuralları" başlığıyla yayınladığı belgesine tepki gösteren İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin halkının değerlerinin çiğnenmesine müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.  

Görüntülenme: 304 Tarih: 15 Eylul 2023 12:01
HAMAS'TAN UNRWA'YA TEPKİ

Hamas'ın açıklamasında UNRWA'nın Ahlaki Değerler Ofisi'nin insanın temiz fıtratının, Filistin halkının gelenek ve değerlerinin, hanif İslam dininin prensiplerinin korunmasına, okullardaki öğrencilerin sapıklıklar karşısında himaye edilmesine öncelik vermesi gerekirken sapıklıkların önünü açan ve ona teşvikte bulunan bir tavır sergilemesinin kabul edilmesinin mümkün olamayacağı vurgulandı.

Hamas, Filistin halkının sahip olduğu ahlaki fazilet ve iffetin korunmasının siyonist düşman karşısında sürdürülen bağımsızlık ve yurda dönüş savaşının bir parçası olduğuna dikkat çekildi. 

UNRWA'nın, başka yerlerdeki sapıklıkları Filistinlilerin ve öğrencilerinin arasına taşımak için değil yurtlarına dönüş mücadelesi içinde olan Filistinlilerin himayesi için kurulduğu belirtildi. 

Hamas, UNRWA'yı bu tür çirkinlikleri destekleyen yeni adımlar atmaya kalkışmaması konusunda uyardı ve sapıklıkları normalleştirmek amacıyla dağıtmış olduğu tüm yayınları da toplamasını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar