SİYONİST ASKERLER KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA MÜSLÜMANLARA VAHŞİCE SALDIRDI

Bugün (8 Eylül Cuma) öğle saatlerinde siyonist işgal güçlerinin Filistin'in işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria bölgelerinde düzenledikleri saldırılarında onlarca kişi işgalci askerlerin attığı kauçuk kaplamalı mermilerle yaralandı veya gaz bombalarının yaydığı zehirli gazlar sebebiyle nefes alma krizleri yaşadı.  

Görüntülenme: 442 Tarih: 08 Eylul 2023 18:18
SİYONİST ASKERLER KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA MÜSLÜMANLARA VAHŞİCE SALDIRDI

Kudüs'te işgalcilerden kalabalık bir birliğin Şuafat Mülteci Kampı'na baskın düzenlemesi çatışmalara neden oldu. İşgalcilerin mülteci kampına baskın düzenleyerek direnişe destek çağrıları yapan pankartları kaldırmasına ve Hamas bayraklarını indirmesine itiraz eden gençler işgalcilerle çatışmaya girdi. Bunun üzerine işgalciler ahalinin üzerine ve dükkanların içine doğru yoğun bir şekilde gaz bombaları attılar. Bu gaz bombaları çok sayıda insanın nefes alma krizi yaşamasına neden oldu. 

Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasında bulunan Cebelu Subeyh mıntıkasında yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla, bir kaçak yerleşim merkezi yakınında düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu. Gençler lastik yakarak işgalcilerin üzerlerine gelmelerini engellemeye çalıştılar. 

Benzer bir çatışma yine haftalık protesto gösterisinin düzenlendiği Beyt Decen kasabasında meydana geldi. Burada da işgal güçleri göstericilere yoğun bir şekilde kauçuk kaplamalı mermiler ve gaz bombaları atarak saldırı düzenledi. Atılan gaz bombalarından zarar gören birçok kişiye olay yerinde müdahale edildi. 

Yahudi yerleşimcilerin Nablus'un güneyindeki Karyut kasabasına baskın gerçekleştirerek ayinler düzenlemeye kalkışması da çatışmalara neden oldu. Çatışmalar üzerine işgalci askerler müdahalede bulunarak Filistinli ahaliye gaz bombalarıyla saldırdı. Bu yüzden birçok kişi nefes alma krizi yaşadı. 

Kalkilya'nın Kefer Kaddum kasabasında da işgalcilerin haftalık gösteriye müdahalede bulunması şiddetli çatışmalara neden oldu. Buradaki olaylarda 3 Filistinlinin kauçuk kaplamalı mermilerle yaralandığı, onlarca kişinin de gaz bombalarından zarar gördüğü haber verildi. 

Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde işgal güçlerinin yahudileştirme faaliyetlerini ve arazi gaspını protesto amacıyla haftalık gösteriler düzenleniyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar