KUDÜS'TEKİ OKULLAR BOYKOT KARARI ALDI

Kudüs’in Cebel El-Mükebbir beldesinde bugün (2 Eylül Cumartesi) yeni eğitim ve öğretim yılının ilk gününde birçok okul işgal yönetiminin öğrencilere yönelik keyfi kararlarını protesto amacıyla boykot yapıyor. 

Görüntülenme: 485 Tarih: 02 Eylul 2023 17:58
KUDÜS'TEKİ OKULLAR BOYKOT KARARI ALDI

Boykot eyleminin Cebel El-Mükebbir Okulları Veliler Komitesi’nin çağrısı üzerine gerçekleştirildiği ifade edildi.
 

Cebel El-Mükebbir beldesindeki Es-Sevaira Erkek Lisesi ve İbnu’l-Heysem Ortaokulu’nda boykot kararı uygulanırken Es-Sal’a El-Cedide Okulu’nda da işgal yönetiminin okullarla ilgili kararlarını protesto için gösteri düzenlendi.
 

Veliler Komitesi, işgal yönetimi defalarca dile getirdikleri haklı taleplerini kabul edene kadar boykotun devam edeceğini bildirdi.
 

Bu arada, velilerin işgal rejimi yönetiminden Es-Sevaira Erkek Lisesi’nin İbnu’l-Heysem Ortaokulu’nun bulunduğu binaya ve İbnu’l-Heysem Ortaokulu’nun da El-Ceabis Mahallesi’ndeki yeni okul binasına taşınmasını, öğrencilerin okullarına ulaşımlarının sağlanmasını talep ettikleri kaydedildi.
 

Velilerin ayrıca gelecekte yeni okulların açılması ve eğitime uygun olmayan kiralık binaların kapatılması için bir çalışma planı talep ettikleri belirtildi.
 

Protesto gösterisine katılanlar işgal rejiminin Kudüs’teki okullara yönelik ihlallerini ve Filistinlileri hedef alan baskılarını kınadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar