HOLLANDA FİLİSTİNLİ AKTİVİST EBU RAŞİD'İ ESİR ALDI

Yurt Dışındaki Filistinliler Kongresi, Hollanda yargısının Avrupa Filistinlileri Kongresi Başkanı ve Halk Kongresi Genel Kurulu üyesi aktivist, iki aydan fazla süredir delilsiz bir şekilde hapiste tutulan Emin Ebu Raşid'in tutukluluğunu uzatma kararı vermesini kınadı. 

Görüntülenme: 425 Tarih: 29 Ağustos 2023 17:56
HOLLANDA FİLİSTİNLİ AKTİVİST EBU RAŞİD'İ ESİR ALDI

Yurt Dışındaki Filistinliler Kongresi, Hollanda yargısının Avrupa Filistinlileri Kongresi Başkanı ve Halk Kongresi Genel Kurulu üyesi aktivist, iki aydan fazla süredir delilsiz bir şekilde hapiste tutulan Emin Ebu Raşid'in tutukluluğunu uzatma kararı vermesini kınadı. Kongre, Ebu Raşid'in tutuklanmasının bir zulüm ve tüm uluslararası yasalara aykırı olduğunu dile getirdi. 

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Halk Kongresi de bu tutuklamanın asıl amacının Filistinlilerin Avrupa kıtasında çalışma yapmalarının engellenmesi olduğuna dikkat çekti. Kanunlar çerçevesinde çalışmalar yaparak Filistin halkının haklarını savunanların yaptığı çalışmaların buralardaki yönetimleri rahatsız ettiğini belirtti. Bu yüzden söz konusu yönetimlerin işgal altındaki Filistin topraklarında veya farklı ülkelerdeki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilere destek veren, onların kararlılıklarını sürdürmelerine yardımcı olan insani yardım çalışmalarını hedef aldıklarını, bunun için de yargı mekanizmasını kullandıklarını ifade etti. 

Açıklamada Ebu Raşid'in tutuklanmasının özelde Avrupa kıtasında, genelde tüm dünyada Filistin davası yararına yapılan çalışmaları hedef aldığına işaret edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar