SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DAKİ GÖSTERİLERE MÜDAHALE ETTİ

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde bugün (18 Ağustos Cuma) Filistinli esirlere destek ve Yahudi yerleşimini protesto amacıyla düzenlenen yürüyüşlere işgal güçlerinin müdahalesi sonucu Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çatışmalar yaşandı ve onlarca kişi yaralandı. 

Görüntülenme: 427 Tarih: 19 Ağustos 2023 08:48
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DAKİ GÖSTERİLERE MÜDAHALE ETTİ

Yahudi yerleşimcilerin Nablus’un güneyindeki Karyut Pınarı bölgesine düzenlediği baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma çıktı.
 

İşgal askerlerinin Filistinli gençlerin üzerine ve evlere doğru çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı ve bombalardan çıkan yoğun gazdan birçok kişinin etkilendiği kaydedildi.
 

Onlarca Yahudi yerleşimci bugün işgal güçleri himayesinde Karyut Pınarı bölgesine baskın düzenleyerek provokatif tavırlar sergiledi ve su tanklarına zarar verdi.
 

Hastane kaynakları, Karyut Pınarı bölgesinde yaşanan çatışmalar sırasında Filistinli bir gencin gerçek mermiyle bacağından yaralandığını bildirdi.
 

Beyt Decen köyünde “Esirlerimiz Kırmızı Çizgi” Cuması adıyla düzenlenen esirlere destek ve Yahudi yerleşimini protesto yürüyüşüne onlarca Filistinli katıldı.
 

Nablus’un güneyindeki Beyta beldesinde bulunan Subeyh Dağı’nda işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Filistinli gençlerin Subeyh Dağı’nda kurulu Yahudi yerleşkesi yakınlarında otomobil lastikleri yaktıkları belirtildi.
 

Bugün ayrıca Nablus’a bağlı Beyza beldesi ve Zürih köyü ile Kalkiliya’ya bağlı Kefer Kaddum beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Hastane kaynakları, Kefer Kaddum’daki çatışmalarda aralarında aktivistlerin ve gazetecilerin de bulunduğu 10 kişinin işgal güçlerinin müdahalesi sırasında yaralandığını, karnından yaralanan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar