KUDÜS TUGAYLARINA BAĞLI MÜCAHİTLERDEN MUSTAFA EL KESTUNİ ŞEHİT OLDU

Filistinli direnişçi Mustafa El-Kestuni, bu sabah (17 Ağustos Perşembe) işgal güçlerinin Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentine düzenlediği baskın sırasında şehit oldu. 

Görüntülenme: 568 Tarih: 17 Ağustos 2023 12:50
KUDÜS TUGAYLARINA BAĞLI MÜCAHİTLERDEN MUSTAFA EL KESTUNİ ŞEHİT OLDU

Filistinli Sağlık Bakanlığı, 32 yaşındaki El-Kestuni’nin bu sabah Cenin’e baskın düzenleyen işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu başından, göğsünden ve karnından vurularak şehit olduğunu duyurdu.
 

İşgalcilere ait Walla haber sitesi, Filistinli gencin şehit edilmesinin işgal güçlerinin Cenin’e düzenlediği geniş çaplı operasyondan bu yana gerçekleştirilen ilk suikast olduğuna işaret etti.
 

İşgal güçleri özel kuvvetlerinin Cenin kentinin doğusuna sızdığı ve direnişçilerin işgal güçlerini fark etmeleri üzerine bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
 

İşgal ordusunun Cenin kentine takviye kuvvet gönderdiği ve El-Kestuni ailesine ait ekmek fırınına saldırdığı, Mustafa El-Kestuni’nin de saldırı sırasında şehit olduğu ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin baskınına karşı koyan Filistinli direnişçilerin işgal askerlerine ateş açtıkları ve el yapımı patlayıcı attıkları belirtildi.
 

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri, bu sabah yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Cenin’e sızan işgal askerlerini fark eden direnişçilerin işgal güçleriyle çatışmaya girdiklerini ve Cenin Tugayı’yla birlikte savaşan El-Aksa Şehitleri Tugayları üyesi Mustafa El-Kestuni’nin şehit olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar