YAİR LAPİD'DEN NETANYAHU'YA SUÇLAMA

Siyonist rejimin Knesset'indeki muhalefet lideri Lapid, Netanyahu liderliğindeki sağcı kabinenin başarısızlıklarını saydı ve Washington ile Tahran arasındaki uzlaşmayı onun sembolü olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 306 Tarih: 15 Ağustos 2023 02:31
YAİR LAPİD'DEN NETANYAHU'YA SUÇLAMA

Şu anda bu rejimin Knesset'inde Netanyahu kabinesine karşı muhalefetin lideri olan Siyonist rejimin eski başbakanı Yair Lapid, bir saat önce Twitter'da yayınladığı tweet dizisinde Netanyahu liderliğindeki bu rejimin kabinesinin başarısızlıklarını sıraladı.
Bu twitlerinde kabinenin başarısız olduğunu, bu kabinenin başarısızlıklarının hem duyduğunuz konu ve vakalarla hem de çok fazla haber yapılmayan vakalarla ilgili olduğunu yazdı.
Somut ve ilan edilmiş vakalar, sokaklarda artan suç eğilimini durduramamaktır.Uzun vadede sosyal güvenlik yapısının çökmesi gibidir ve alışveriş yapmak için markete giren ve faturayı alan herkes bu başarısızlığı ilk elden görecektir.
İsrail ordusundaki iç krizin derinliğini anlatmak için çaresizce Başbakan'la görüşme arayışında olan Genelkurmay Başkanı'nın endişeli yüzünü gören herkesin bu başarısızlığı göreceğini sözlerine ekledi.
İranlıların onlara danışmadan İran'a milyarlarca dolar transfer etmek için anlaşmaya vardıklarını duyunca bu başarısızlık daha da belirginleşiyor.
Lapid'e göre; Kabine tüm bu başarısızlıkları sadece 7 ayda başardı.Emniyet teşkilatında benzeri görülmemiş bir istifa dalgası yaşanıyor. Bugüne kadar 2 binden fazla polis istifa etti. Suç nedeniyle öldürülen insan sayısı neredeyse iki katına çıktı, bu yılın başından bu yana sadece 19 kadın öldürüldü. Tek fark, Ben Gvir'in polis üniforması giymiş olmasıdır.
Siyonist rejimin eski başbakanı bu tweet dizisine devam etti ve şunları yazdı: "Batı Şeria'da güvenlik güçlerinin artık Yahudi terörü üzerinde kontrolü yok. Kabinenin desteğiyle köyleri yakıyorlar, verimlilik krizi ve İsrail ordusu kol geziyor; artık sözleşmelerini yenilemek istemediklerini açıklayan genç memurlar hakkında bir dizi rapor yayınlandı. Komuta karargahında da bir komuta krizi var. Bugün kimse Smotrich ve Gallant'ın ordunun komutasında ne kadar ileri gittiğini bilmiyor."
Yair Lapid daha sonra şunu kabul ediyor.Olası tüm cephelerde organize bir başarısızlıktır. Lise öğrencileri henüz karnelerini almamış, Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılında 2800 öğretmen açığıyla karşı karşıya kalmış, yüzlerce yönetici buradan ayrılmış.
İdarelerin çokluğu nedeniyle mesleki eğitimde yaşanan sorunlar durmuş, yargı yapısının felç olması konusunda yeni bir şey söylenemez.Uzun süredir konutla ilgili bakanlar kurulu oluşturulmamış, kabine kurulduğundan beri yüksek teknoloji HighTec sektöründe uzman olmasanız bile yüksek teknoloji sektörüne yatırım yüzde 70 azaldı, bu rakamlar sizi yine etkileyecektir.
Ekonomik başarısızlıklar daha somut, enflasyon artıyor, faiz oranları gittikçe yükseliyor, kiralar on kat arttı.
Tweetlerinin bir başka bölümünde İsrail'in büyük şirketlerden ve bankalardan giderek daha fazla olumsuz rapor aldığını ancak kimsenin bu konuda yorum yapmadığını yazdı.
Siyonist rejimin eski başbakanı şunları ekledi: "Maliye bakanımız Amerika'ya gitti ama kimse onunla görüşmeyi kabul etmedi, o da Avrupa'ya gitti ama orada da görüşmediler. Başbakan yabancı ağlarla da onlarca görüşme yaptı ama sonunda hepsi arkasına saklandığı sahte maske yüzünden dünyanın gözünde alay konusu oldu."
Siyonist rejimin muhalefet lideri, rejiminin şartlarını 11 Eylül dönemine benzeterek şunları ekledi: "11 Eylül deneyimi burada başarısız oldu, Shin Bet'in iç istihbarat servisi tarafından aranan bir grup aşırılık yanlısını güvenlik görevlisi olarak atamak artık mümkün değil. Geçmişte yolsuzluktan hüküm giymiş insanları getirip yüksek resmi işlere koyamazsınız.
Yargılanan bir başbakanı yapıp size hizmet etmesini bekleyemezsiniz. Farklı vatandaşları bir araya getiren ve onları tarihinin en kötü iç savaşına sürükleyen böyle bir yapının o topluma faydalı olması imkansızdır."
Yair Lapid ayrıca sonunda şunları yazdı: "Şimdiye kadar, bu kadar başarısız bir kabine görülmemiştir, ancak yine de bu umut vardır. Ağır başarısızlık açık ve eksiksiz, ancak herkes gelecek yıl bu kabineyi bir daha görmeyeceğini ve içinde başka bir kabinenin oluşumuna tanık olmayacağını umabilir."

tesnim

Yorumlar