HERMESH SİYONİST YERLEŞKESİNDE SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde, Tulkerem şehrinin kuzeyinde Filistinlilerden hukuksuz bir şekilde ve zorla gasp edilen araziler üzerine kurulu Hermesh yahudi yerleşim merkezi yakınında bir Filistinlinin gerçekleştirdiği silahlı eylemde bir yerleşimci kadının ağır yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 339 Tarih: 31 Mayıs 2023 11:15
HERMESH SİYONİST YERLEŞKESİNDE SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Siyonistlere ait haber kaynaklarında eylemi gerçekleştiren kişinin olay yerinden sorunsuz bir şekilde uzaklaştığı ve işgal güçlerinin onu ele geçirebilmek için bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattıkları belirtildi. 

Bu eylemin, işgal güçlerinin Tulkerem'deki Nuru Şems Mülteci Kampı'na, bazı arananları ele geçirme iddiasıyla baskın düzenlemelerinden birkaç saat sonra gerçekleştirilmesi dikkat çekti. İşgalcilerin bu baskınlarına Filistinli direnişçiler tepki göstermiş ve çıkan çatışmalar sonucu işgalciler, aradıklarını iddia ettikleri kişileri ele geçiremeden uzaklaşmak zorunda kalmışlardı. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ileri gelenlerinden Abdülhakim Hanin, Hermesh yahudi yerleşim merkezinde gerçekleştirilen eylemin işgal güçlerinin düzenlediği keyfi baskınlara ve saldırılara tabii bir cevap olduğunu dile getirdi. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar