ÖNDE GELEN ARAP GAZETELERİ IRKÇI İSRAİL'İN SON DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ

Siyonist rejimin protestoları bastırmak amacıyla Filistin dokularına nüfuz etme planıyla birlikte bu ülkeyi parçalama projesini uygulamak için Yemen'de yabancı güçlerin varlığının devam etmesi Arap gazetelerinin odak noktası oldu. 

Görüntülenme: 313 Tarih: 29 Mayıs 2023 13:59
ÖNDE GELEN ARAP GAZETELERİ IRKÇI İSRAİL'İN SON DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ

Yemen'in işgal altındaki eyaletlerinde yabancı güçlerin varlığı ve İngilizlerin bu bölgelerdeki bölücü eylemleri Yemen'i bölme planı doğrultusunda yürütülmektedir. Öte yandan, eski ABD Dışişleri Bakanı'nın 100. doğum günü, gözleri bir kez daha onun geçtiğimiz yıllar boyunca tüm dünyada işlediği suç ve cinayetlere çevirdi.

El-Kudüs el-Arabi Gazetesi şunları yazdı: ‘Siyonist rejimin suçları sadece Filistinlileri öldürmek ve tutuklamakla bitmiyor, Filistin'i Yahudileştirme projeleri ve yerleşim yerlerini genişletme ve Filistinlilerin özgürlüklerini kısıtlama, bu rejimin suç ve cinayetlerinin diğer boyutları arasında yer alıyor.

Dünya sadece Siyonist rejimi kınamakla yetinirken, bu rejim Filistin ulusuna ve onların temel haklarına karşı suç ve cinayetlerini yoğunlaştırdı.’

Yemen’in el-Mesire Gazetesi, Güney Hareketi lideri Halid Baras'ın Yemen Ulusal Diyalog Konferansı'ndaki konuşmasından naklen şunları yazdı: ‘Yemen'in işgal altındaki eyaletlerinde yabancı güçlerin bulunması bu ülke için büyük bir tehlikedir ve birlik anlamına gelmemektedir. Sözde Güney Yemen Geçiş Konseyi'nin eylemleri, işgalci Suudi koalisyonunun bu ülkeyi bölme hedefleri doğrultusunda yürütülmektedir.

İngiltere, Yemen'in işgal altındaki vilayetlerinde "böl ve yönet" politikası uygulamaya devam etmektedir.’

Arap dünyasının önde gelen analistlerinden Abdel Bari Atvan, Rey el-Yevm gazetesindeki köşe yazısında şunları yazdı: ‘Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, savaşın en önde gelen destekçilerinden biri olarak 100. yaş gününü kutluyor ve elleri yüzbinlerce Vietnamlı ve masum Kamboçyalı vatandaşın kanına bulanmış durumdadır. O, Güney Amerika'da askeri darbeleri kurumsallaştırmıştır. Aslında, “Kissinger”, Siyonist rejimin ilkelerine bağlı bir Siyonist’ti ve tüm hayatını bu ilkeleri uygulayarak geçirdi” diyebiliriz.’

Suriye’nin el-Tavra Gazetesi şunları yazdı: ‘Birçok ülke, binlerce milyar dolar pahasına Suriye'nin küresel terörizme karşı kazandığı zaferi kaldıramaz. Amerika ve Siyonist rejimle birlikte bu savaşın öncülüğünü yapan Fransa, Şam'ın bu zaferini görünce şok oldu.

Avrupa ülkeleri, Siyonist rejim ve Amerika’nın korkusuyla bu zaferi itiraf edemiyor. Dünya artık askeri, ekonomik ve siyasi üstünlük elde etmek için milletlerin kanını emme, mal ve servetlerini yağmalama politikası izleyen Fransa ve bazı ülkeler gibi değil.’

Filistin Online Gazetesi de şunları yazdı: ‘Siyonist rejim, Abu Dis bölgesinde yeni bir yerleşim planı peşinde. Bu planın amacı, Filistin köylerini ve bölgelerini kuşatmaktır. Siyonist rejimin liderleri, Filistin dokularına nüfuz ederek ve demografik yapılarını bozarak herhangi bir anti-Siyonist protestoyu engellemeyi amaçlıyor.

Bu yeni yerleşim projesi, işgal altındaki Kudüs şehrinin güneydoğusundaki yerleşim birimlerini bölge dışındaki diğer yerleşim birimlerine bağlamayı amaçlıyor.’

rasthaber

Yorumlar