ABDULBARİ ATVAN GASIP İSRAİL'İN İRAN'A YÖNELİK TEHDİTLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Ray el-Yom gazetesinin editörü Abdülbari Atvan, Tel Aviv'in İran'ı tehdit etme politikasının 20 yıldır tekrarlandığını ve hep başarısızlığa uğradığını vurguladı. 

Görüntülenme: 365 Tarih: 28 Mayıs 2023 22:31
ABDULBARİ ATVAN GASIP İSRAİL'İN İRAN'A YÖNELİK TEHDİTLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Arap dünyasının ünlü analistlerinden ve internet üzerinden yayın yapan Ray el-Yom gazetesinin editörü Abdulbari Atwan, Tel Aviv kabinesinin İran'a yönelik sözlü tehditlerindeki artışın nedenlerini, sahada İran karşısında aldığı yenilgilerden kaynaklandığını, tehditlerin son 20 yılda olduğu gibi Tahran ve  direniş eksenindeki müttefikleri üzerinde her hangi bir etkisinin olmadığını vurguladı.

Atwan açıklamasını şöyle sürdürdü: Hizbullah hareketinin kara kuvvetlerinin güney Lübnan'da işgal altındaki Filistin'in kuzey sınırlarına yakın bölgede askeri tatbikatı, işgalci rejim saflarında ve özellikle askeri kurumlarında benzeri görülmemiş bir endişe yarattı.

Geçen hafta Pazar günü ve güney Lübnan'ın Siyonist işgal güçlerinden kurtuluşunun 23. yıldönümüne birkaç gün kala Hizbullah, güney Lübnan'da bir tatbikat düzenledi.

parstoday

Yorumlar