HAMAS GAZZE'DE MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLEDİ

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın yüzlerce destekçisi ve üyesi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde büyük bir yürüyüş düzenleyerek Mescid-i Aksa'ya desteklerini ilan etti. 

Görüntülenme: 358 Tarih: 27 Mayıs 2023 10:40
HAMAS GAZZE'DE MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLEDİ

Bu yürüyüş, bir grup Hamas liderinin de katılımıyla Cuma namazından sonra şehirdeki tüm camilerden gerçekleştirildi.

Ellerinde pankartlar bulunan yürüyüşe katılanlar, Mescid-i Aksa'nın kırmızıçizgi olduğunu vurgulayarak destek ve savunma istedi.

Hamas Hareketinin siyasi büro üyesi Zekeriya Ebu Muammer, bu yürüyüşte yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Bu yürüyüş, Mescid-i Aksa'ya karşı Talmud dini savaşının ve Mescid-i Aksa’nın yerine "Süleyman Mabedi" yapılmasına yönelik bir adım olarak bu kutsal mekânın zaman ve mekan olarak bölünme planını uygulandığı ve tüm Kudüs’te Filistin kimliğinin yok edilmeye çalışıldığı bir durumda yapılmaktadır.

Mescid-i Aksa meselesi geçtiğimiz Ramazan ayında olduğu gibi tüm meydanları ve cepheleri alevlendiren bir meseledir.

Direniş tüm imkânlarıyla hiçbir yerde işgalcilerin Mescid-i Aksa'da işledikleri suç ve cinayetlerin yanıtsız ve bedelsiz kalmasına ve ne kadar sürerse sürsün, taksim planlarının onaylanmasına asla izin vermeyecektir.

Kutsal kılıç savaşı hâlâ kınından çıkarılmış durumdadır ve denklem hâlâ ayaktadır. Bu denklemin kırıldığını düşünenler ya yanılsama içindedir ya da çok acelecidir.

Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün kimliğine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız ve sahip olduğumuz en değerli şey olan Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs’ü savunacak, başımızın tacı olan bu değerler için işgalci rejimle mücadele edeceğiz.

Direniş güçlü ve istikrarlıdır ve sürekli bir mevcudiyete sahiptir ve bir şehirden diğerine, bir kamptan diğerine ve bir köyden diğerine aktarılır. Halkın ciddi desteğini alan bu direnişin gücü gün geçtikçe artmaktadır. Halk da direnişin yaklaşımlarını desteklemiş, direnişin yanında savaşmış ve bu direnişin devam etmesi için büyük fedakârlıklarda bulunmuştur.’

rasthaber

Yorumlar