SİYONİSTLERDEN BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ PROVOKASYONU (ANALİZ)

İbrani takviminde 18 Mayıs, işgal rejiminin ırkçılığının simgelerinden biri olan Bayrak Günü yürüyüşü yapılıyor. 

Görüntülenme: 432 Tarih: 19 Mayıs 2023 18:28
SİYONİSTLERDEN BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ PROVOKASYONU (ANALİZ)

Siyonist rejim açıkça işgalci ve ırkçı bir rejimdir. Bu işgalciliği ve ırkçılığı gösteren birçok göstergeleri var. Bayrak yürüyüşü de bu göstergelerden biridir. Bu yürüyüş Mescid-i Aksa çevresinde yapılıyor.
Nekbe Gününde (14 Mayıs 1948) Siyonist rejimin varlığının ilan edilmesinden sonra Kudüs şehrinin batısı bu rejim tarafından işgal edilirken, doğusu da Ürdün'ün kontrolüne geçmiştir. Ancak, Araplar ile Siyonist rejim arasındaki 6 günlük savaşın ve bu rejimin Haziran 1967'deki zaferinin ardından, 18 Mayıs gününde kentin doğu kesimi de batısına ilhak edildi. Tel Aviv bu günü " Yeruşalim Günü" (Kudüs) adıyla kutluyor.
Siyonistlerin bu günü kutlamalarına Filistinlilere yönelik yaygın şiddet eşlik ediyor.  Bunun başlıca nedeni Siyonistlerin Mescid-i Aksa'nın kimliğini değiştirmeye ve İslam dünyasının ilk kıblesi olan bu kutsal camiyi Yahudileştirme stratejisini uygulamaya çalışmalarıdır. Bu kapsamda 18 Mayıs tarihinde  Siyonistler Bab el-Amoud ve Kudüs'ün eski mahallelerinden geçerek Mescid-i Aksa'nın avlularına ulaşınca, ardından orada "Bayrakların Dansı" adlı bir program yapılır ve Siyonist yerleşimciler bu provokatif eylemle, Filistinlilerin Kudüs'ten sürülmesini talep ediyorlar.
Fakat bu arada Filistinliler Mescid-i Aksa'nın İslami doğasını ve kimliğini vurguluyor ve Siyonistlerin ırkçı eylemlerine direniyor. Siyonist rejimin işgalci ordusu dün sabahtan itibaren Mescid-i Aksa'nın doğusunu ibadet edenlerden boşaltarak yerleşimcilerin camiye yönelik saldırısını kolaylaştırdı.  
Bu yılki bayrak yürüyüşünün önceki yıllardan farkı, mevcut İsrail rejimin kabinesinde Filistinlilere karşı her türlü şiddete izin veren aşırılık yanlısı ve ırkçı kişilerin görev almasıdır. Buna dayanarak "Bidino Tapınağı" olarak bilinen Siyonist bir örgüt, Netanyahu kabinesindeki aşırılık yanlısı bakanlarını sürekli kışkırtmakla, Mescid-i Aksa'yı kirletmek amacıyla mübarek camiye saygısızlık etmek için 5 bin kişiyi bu camiye saldırmak ve saygısızlık etmeleri için seferber etmelerine çalıştı.
Diğer bir mesele ise Siyonist rejimin Gazze Şeridi ile beş günlük bir savaştan yeni çıkmış olmasıdır. Bu savaşın Bayrak Günü'ne yakın olması, çatışmaların bu günde tekrar alevlenme olasılığından endişe ediliyordu. Geçtiğimiz yıllarda bu yürüyüşün düzenlenmesi, yaygın çatışma ve yoğun şiddet saldırıları eşlik etmişti bu yüzden  bu yılki yürüyüşün daha şiddetli geçmesi bekleniyordu. 
Bu yüzden Siyonist rejim İsrail, Kudüs şehrini adeta askeri kışlaya çevirdi ve şehrin farklı bölgelerine 3 binden fazla askerini yerleştirdi.  Ayrıca İsrail rejimi polisi durumu kontrol etmek için dronlar ve helikopterler gibi başka araçlar kullandı.
Irkçı Siyonist rejim başbakanı Benyamin Netanyahu'nun kabinesinin eylemlerine ve bayrak yürüyüşünün düzenlenmesinde ısrar etmesine karşılık olarak,  Filistin direniş gruplarının ortak odası bir duyuruda bulunarak şöyle dedi: Direniş, durumu yakından izliyor, arabuluculara mesajlarımızı gönderdik, süre dolmadan ciddi önlem almalı ve bayrak yürüyüşünün gerçekleşmesini engellemeliler. Kararımız çok açıktır, Kudüs Kılıcı kınına girmemiştir.

parstoday

Yorumlar