MESCİD-İ AKSA HATİBİ ŞEYH MUHAMMED SERENDEH'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İşgal güçlerinin tüm engellemelerine ve Yahudi yerleşimcilerin El-Esbat Kapısı bölgesinde gerçekleştirdikleri saldırıya rağmen bugün (19 Mayıs Cuma) on binlerce Filistinli Cuma namazını için Mescid-i Aksa’ya akın etti. 

Görüntülenme: 539 Tarih: 19 Mayıs 2023 06:51
MESCİD-İ AKSA HATİBİ ŞEYH MUHAMMED SERENDEH'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, Mescid-i Aksa’da bugün kılınan Cuma namazında 35 bin kişinin hazır bulunduğunu açıkladı.
 

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Serendeh, Cuma hutbesinde Müslümanlar arasında ırkçılığı Allah ve Rasulü’ne bağlılığın önüne geçiren yıkıcı akımların ortaya çıktığına dikkat çekerek, Batı’nın hedefinin Müslümanları İslam’dan uzaklaştırmak olduğunu söyledi.
 

İslam ümmetinin bilinçli olduğunu, Allah’ın hükümlerinin yeryüzünde uygulanmasını arzu ettiğini ve düzgün olduğunu gördüğü insanları desteklediğini belirten Serendeh, bu ümmetin Allah’ın dinini dünyaya yayan izzet, adalet ve insaf sahibi bir ümmet olduğunu dile getirdi.
 

Bağlılığın göstergesinin kınamalar ve parlak cümlelerle yazılmış bildiriler olmadığını, bilakis Mescid-i Aksa’yı ve cemaatini savunmak için ortaya konulan kararlı tavırlarla bağlılık gösterilmesi gerektiğini ifade eden Serendeh, İslam toplumuna elleriyle Batı zehrini zerk edenlerin vela ve bera inancından saptıklarını kaydetti.
 

Mescid-i Aksa Hatibi, Cuma hutbesinde ayrıca Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutan murabıtlara da övgüde bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar